Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tenhle film spolehlivě zabijí stopáž. Absolvoval jsem snímek najednou (celých 180 minut) takže vím, o čem mluvím. Je zajímavé, jak jsou rozdílné ty dvě části. Protože první část mě bavila. I přes to, že draka si jako přerostlého leguána s pár ostny nepředstavuji a hlavně v těchto scénách mi přímo do očí bila ta TV výprava. Ale nenudil jsem se nijak výrazně a takových 6/10 bych tomu dal. Jenže pak přichází druhá část a to je Beverly Hills 90210 hadra. Nezajímalo mě, kdo s kým a za kolik, hlavně proto, že bylo jasné i mně, (člověku, který legendu o Nibelunzích nikdy neslyšel) jak to dopadne. Opravdu mě to silně nudilo a já se nemohl dočkat konce. Této části bych dal tak 2/10. Takže celkově mi vychází dvě hvězdy. Potěšila mě Kristanna Loken a (překvapivě) ne tak bledý, ale mnohem snesitelnější Pattinson. Pochybuju, že si tohle ještě někdy pustím, a když tak, tak skončím u první částí. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější starogermánská sága konečně "důstojně" zpracovaná .. uff(!) .. musel jsem si koupit i ´Die Nibelungen´, Das Album zum Film (samozřejmě, jak už to občas bývá, tam chybí ten nádherný závěrečný song), tak mě to vzalo a to se mi stávalo opravdu jen tehdy, když se mnou třískaly silné emoce ... Siegfried a Brunnhilda .. ta legenda sama o sobě nemá chybu a toto zpracování je, s přimhouřením obou očí, vcelku ´docela´ slušně podařené ... samozřejmě především díky těm drobným lákavým severským blond copánkům - tedy ta Kristanna Loken, hm, moc ji to tu sluší … ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá fantasy, samozřejmě tím nehodnotím klasický příběh (ten jsem nikdy nečetl), ale film jako takový. 3 hodin jsem se bál, ale vydržel jsem až do konce, a to znamená rozhodně úspěch a +1 hvězdičku k těm čtyřem, které si pro mě bezesporu zaslouží vším ostatním - atmosférou, výpravou, prostředím, obsazením, zpracováním, prostě vším. Jediné, co tomu chybí, jsou stamiliony nacpané do různých Pánů Prstenů, jinak je to rozhodně nadprůměrná fantasy záležitost, která si opravdu těch 5 zaslouží i tím, že 3 hodiny vydržím zaujatý jen u minima 3hodinových věci. edit: Den poté. Dávám čtyři, přecijen z toho filmu nemůžu dělat něco, co asi není. Ale stejně je moc pěknej. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Televizní syrový nadprůměr (ostatně neúnosně drsné až úchylně svůdné bývají všechny ty braky z německé provinience v nočních hodinách na komerčních televizích). Chvíli mi ovšem dalo, než jsem detekovala a správně zařadila Benno Furmanna, že ten kukuč znám od Tykwera z Princezny a bojovníka. No prostě charismaťák od pohledu, ač herecky nic moc. Ono totiž to plonkovaté postávání a pohledy nikam jsou kapánek nudné, nicméně proč se nepodívat :-)) Jinak jsem byla celkem spokojena s dějem, ani jsem nedoufala, že zůstane závěrečná vraždící katarze, takže jsem byla vlastně spokojena. Protože tak Prsten Nibelungů znám (ze středoškolské čítanky:-o) a tak jsem ho chtěla vidět! ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hlavně zpočátku dívala proto, že mě zajímali staré tradice, severská božstva a runy. Příběh je celkem jednoduchý a pro mě i předvídatelný. Stejně mě tenhle film chytnul do svých spárů a pustil až při závěrečné písni Riding On The Rocks, jsem prostě romantik a obdivuji silné ženy jako byla Brunhilda ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama