Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

choze 

všechny recenze uživatele

KRUH bez videokazety. Až na absenci zabijácké VHS, jde o ZCELA identické filmy. TEMNÉ VODY sice trumfují KRUH zajímavějším obsazením, ale to, jakož i veškerá jejich ostatní nepočetná pozitiva, přebíjí strašlivá nuda, způsobená pomalým tempem vyprávění, šablonovitostí a kvantem žánrových klišé. Dvě hvězdičky za uštvanou křehkou maminku Jennifer Connelly, kterou jsem díky ROCKETEEROVI platonicky miloval ještě dlouho předtím než se všeobecně proflákla, a za krásně bezútěšný Roosevelt Island. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Sympatický psychologický film o ženě na pokraji nervového zhroucení (nebo možná už trochu za). Moc pěkně depresivní prostředí "socrealistického" činžáku, skvěle vybraní herci, žádná směšná hororová strašidýlka, příběh celý film přesně balancující na hraně přirozeného (duševní porucha) a nadpřirozeného (komunikace s mrtvými). Jenže... Jenže je to taky nuda. A dost velká. Hororové prvky jsou totiž značně omšelé a absenci nápadů hezká kamera nezachrání. Takže bohužel jen průměr. Na "Temných vodách" mě sice na rozdíl od většiny letošních hororů nic vyloženě nerušilo, ale taky nevzrušilo. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami na nočnej smene som mal zvláštny pocit, že mi dakto pozerá cez rameno, ja hneď bez žiadnych zábran som hneď povedal aby odtiaľ hneď zmizla, šok nastal hneď keď som uvidel nechápajúce pohľady kolegov, že veď tam nik nie je :o, v ten deň sa mi to stalo ešte raz i keď už "len" som mal pocit že okolo mňa dakto prešiel. Pri pozeraní tohoto filmu som sa vcítil do kože hlavnej postavy krásnej Dahlii (JENNIFER CONNELLY), ktorá zažívala tiež "podobné" situácie, v jej prípade jej nenahrávalo do kariet aj jej detstvo, tak mala starosti až nad hlavu... veľa ľudí to porovnáva s filmom kruh, čo sa mi nezdá úplne presné, a i keď je to len priemerný horor i tak sa to oplatí pozrieť, už len pre tu Jennifer :D, jedna vec ma ale sklamala, keď som zistil že je to zas len remake Japonského filmu, teraz aby som dakedy pozrel aj ten a porovnal ... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně plytké, jako většina aktuální hororové produkce (viz Dům voskových figurín a druhý americký Kruh). Nemůže chybět atraktivní herečka v hlavní roli (díky bohu, že Jennifer Conbelly je nejen krásná, ale umí i hrát) a dítě, které vidí jiné mrtvé dítě (jako bychom to už někde viděli). Film má výborné zvolené prostředí a pár scén plní svůj účel, ale děj je trestuhodně průhledný, dost často se vlastně nic moc neděje (důraz se klade na fakt, že hlavní hrdinka se rozvádí a tudíž se hraje o opatrovnictví) a vyústění je... dejme tomu suché. Zmínku si zaslouží vynikající Tim Roth, který si svého právníka rozhodně užívá. Shrnuto - chvílemi atmosférické a zajímavé, ale většinu času o ničem... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatně zrežírovaná filmařina s tak tupou zápletkou, že jsem chvílemi myslel, že vyvrhnu večeři. O čem to vlastně bylo? Sociální drama ? Horor ? Ani jedno ani druhé. Jen špatně poslepovaná směska, bez čehokoliv, co by upoutalo divákovu pozornost. Angažování charakterní herecké perzóny v podobě Jennifer Connelly dost dobře nechápu, ale peníze v tom pravděpodobně hrají majoritní úlohu. Snad hudební podkreslení je vcelku fajn a tvůrcům se dokonce v první polovině úspěšně daří navozovat temnou až depkózní atmosféru (vhodně zvolené prostředí, déšť). Celkově je však výsledek jeden velký neúspěch. Vše ještě umocňuje naprosto pitomý závěr. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Režisér údajně nebyl spokojen se závěrečným sestřihem filmu a nechtěl se účastnit premiérové propagace snímku. (Mahalik)
  • Film byl distribuován ve dvou různých délkách, přičemž delší 107minutová byla ohodnocena ratingem PG-13, kratší pak měla délku 103 minut a neobsahovala některé krvavé scény. (Terva)
  • Connellyová dostala svou roli i přes to, že čtyři měsíce před natáčením porodila syna. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama