Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná, už jsem se pomalu začínal bát, že klasický zombie film nikdo nenatoči. Geroge Romero opět dokazuje, že je právem nazývám králem žánru a rozhráva úchvatný příběh, při němž se nebojí udělat tak razantní krok a dát nemrtvím schopnost myslet, čímž vezme lidem jejich hlavní výhodu. Chytrý a logicky převyprávěný příběh ukazuje dnešním diváků, že klasická léta ještě nejsou zapomenuta. Opravdu, na samotném začátku jsem myslel, že sleduji mnohem starší film. Prostě paráda, nemám slov. [TOP 19/6 93%] ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čistých 70 %. Říkejte si co chcete, ale Zack Snyder dal Romerovi na prdel. A to pořádně. Chybí zajímavé vztahy mezi postavami ( a vůbec opravdu zajímavé postavy ), postapokalyptická atmosféra není tak mrazivá a smutná, jak bych si přál, černý humor jen průměrný, sem tam slušný vtípek. Snyderův remake byl i zábavnější a zároveň mnohem mrazivější, pocit špatného konce mě provázela celý film, zato Země mrtvých je neslaná nemastná. Rád bych se dozvěděl více o systému fungování města, ale na to Romero kašle. Vývoj žánru oceňuji, zombies jsou prezentovány skoro jako tragické postavy, se kterými bysme měli mít soucit. Ale to, jestli hlavní postavy někoho zachrání nebo nezachrání, mi bylo upřímně jedno. A to asi není úplně dobře, stejně tak, že jsem někdy přesně znal hloupou odpověď hlavního hrdiny na hloupou otázku jedné postavy. Nejsem ani zklamán ani nadšen a určitě jsem pro to, aby se točily další zombie filmy. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Romero ja klasik, ne-li zakladatel žánru. To mu dává určité právo na tento žánr různě improvizovat. A vskutku, tenhle film je netradiční zombíkárna. Nabízí to co žádný podbný film předtím. Začátek je opravdu slibný, ale bohužel se ke konci film vyvine jen ve vysokorozpočtové béčko s prvky komedie. Headshoty zombíků jsou opravdu zábavné, zombíci jsou fešáci k pohledání, prostě nenáročná solidní zábava. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zombie film úplně mimo mísu. Ale naprosto. 1. Zombíci začali přemýšlet, no kde to jsme? A když už, tak ať to je pro příště zpracováno nějak koukatelně. Tohle bylo opravdu hrozně stupidní. Spíš to vypadalo jako parodie na zombie filmy. 2. Zombie se z vás stane i když normálně zemřete. Tak tady tvůrci taky dost přestřelili. Tenhle film se Romerovi opravdu nepovedl. Ne že by jeho ostatní díla byla o tolik lepší, ale aspoň se na to dalo koukat. Země mrtvých je hloupý, nekoukatelný film s tragickým dějem. O hercích ani nemluvě. Stupidní scéna sřídá stupidní scénu. Téměř nekoukatelné. Jediné co se mi líbilo, byly některé scény, kterým nechyběla akce, a taky pěkné kulisy. 30% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od tohoto starnúceho režiséra som čakal naozaj hocičo, ale že vyrukuje s takou precíznou réžiou to ma prekvapil. Pokračuje v štýle minuloročného Dawn of the Dead, kde sme však boly svedkami toho ako to začalo. Tu však skočíme rovnými nohami do zabehnutého sveta zamoreného zombíkmi a film sa tvári že tento svet tak už nejaký čas funguje. Je to Romerov svet. A predsa na rozdiel od Snyderovho filmu je tento bez akejkoľvek akcie a vôbec nie tak komerčne zameraný. Zombíci tu vôbec nebehajú, sú inteligentnejší, hlavne ich vodca a proste všetci zombíci sú úplne super. To čo je však najlepšie na tomto filme je však príbeh. Čo už na tom, že to končí akoby bez konca, keby to pokračovalo ešte ďalšie dve hodiny určite by som sa nenudil. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, ve které zombie vylézají z řeky, je pocta filmu Carnival of Souls (1962), kde mrtví povstanou z Great Salt Lake před taneční scénou. (topesto)
  • Na začátku filmu hrají zombie na tubu a tamburínu melodii "The Gonk" z filmu Úsvit mrtvých (1978). (topesto)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama