Reklama

Reklama

Partyzán z Lelejské hory

  • Jugoslávie Lelejska gora
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na pokyn velitele sešel partyzán Lado Tajović z hor dolů do svého rodného kraje, aby tam v ilegalitě pracoval s místními. Doma se ale setkává s atmosférou strachu a neustálého podezírání nejen vůči sobě, ale i horalů mezi sebou. V okupované zemi, kterou se potulují bandy četníků, které nezřídka doplňují právě vesničané, je každý ochotný zradit každého. Dokáže Lado navzdory psychickému tlaku, který plyne z jeho izolace, navzdory zranění a stále těsnějšímu kruhu pronásledovatelů dodržet direktivy komunistické strany o chování k civilnímu obyvatelstvu? (chamonix)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

Pominu-li konvenčně zjednodušené zobrazení četniků, musím konstatovat, že Zdravko Velimirović natočil neobyčejně zajímavý partyzánský halucinogenní trip... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Student Lado Tajović je určen koministickou stranou jít do svého domova v horách Černé Hory, aby šířil propagandu osbobození, Sám, obklíčen nepřáteli, vždy se probudí a je připraven vyhnout se pastem a obklíčení. Bojuje na pomezí spánku, mezi zbabělci připravenými ho zradit. Bojuje s vlastním pokušením, halucinacemi, které ho obkličují. Třebaže se má držet stranických pkynů a nezabíjet, ani se nemstít, v jednom slabém okamžiku se poddá lidskému aktu pomsty...Halucinogenní, hutné. ()

Reklama

Reklama