Reklama

Reklama

Příběh o legendárním mongolském vojevůdci, sjednotiteli kočovných kmenů a utlačovateli Západu. Film ho ukazuje jako malého chlapce, odvážného vůdce partyzánů, spojence čínského vládce a zachránce říše proti nájezdným barbarům. Čingischán, to je nelítostný boj, luxus a nekonečná touha po moci. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmírně utahaný film, navíc natočený bez jediného pořádného režijního nápadu, který by mě zaujal. Obsazení je sice lákavě sympatické a Čingischánův příběh také, nicméně výsledkem je snad po všech stránkách troufalá bída, která si asi chtěla hrát na Lawrence z Arábie (staršího o tři roky) a dobře jí tak, že si při tom natloukla. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné!Netuším,proč se v popisu k filmu uvádí slovo historický,já bych spíše volil slovo zoufalý.Temüdžin vypadá jako typický představitel obyvatelstva ze sídliště Chánov,kostýmy vypadají jako z evropského filmu o zbojnících,a když tak vidím,kdo hraje Mongoly a Číňany,divím se,že ve filmu hrají ženy a že muži nevystupují i v ženských rolích.Bída... ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Snad kromě toho souboje muž proti muži na úplný závěr působí úplně všechno v tomto velkofilmu nevěrohodně, diletantsky a neautenticky: casting, story, exteriéry, kostýmy… Na jedné straně bombastická výprava, na druhé straně kostrbatý scénář přetékající nejrůznějšími klišé a ve výsledku NUDA, jako by film trval čtyři hodiny a ne "jen"dvě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takáto koprodukcia ma vôbec neprekvapuje, Džingischán mi totiž pripomínal nemecko-juhoslovanské Mayovky. Bohužiaľ ale tie slabšie a tým pádom aj nudnejšie. Pokiaľ porovnávať s americkou produkciou, spomeniem si na Alexandra Veľkého s Richardom Burtonom, podobný historický patvar. Tam ťahali film dole nepresvedčivé bitky, tu na tú v podstate jedinú musíme čakať dve hodiny a tiež z nej nepadneme na zadok. Dovtedy nám Levin ponúka iba kecy. Savalas je čisto do počtu, Wallach má dôležitejšiu úlohu, ale je skôr za karikatúru veľkého vodcu. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatný, i když od velkofilmu jsem čekal víc. Čingischán je tady vybarven jako mírotvůrce bojujícího za práva žen, což si nejsem tak úplně jistý. Chápu, že se ve Velké Británii v šedesátých letech asi nenacházelo moc Číňanů, ale udělat z Jamese Masona a Roberta Morleyho asiaty, to bylo fakt moc. ()

Galerie (12)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama