Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibský ostrov, říkejme mu třeba Santa Marta, v období britského poručnictví. Už dlouhých čtyři sta let uplynulo od doby, kdy u bělostných pláží smáčených těmi nejmodřejšími vlnami přistála první loď s nákladem afrických otroků. Jejich potomci žijí na ostrově dodnes. Ačkoliv už získali volební právo, rovnoprávnost politická a sociální jsou dodnes sobě velmi vzdálené. Skutečnou moc na ostrově drží v rukou majitelé půdy, zaměstnávající většinu obyvatel ostrova na svých plantážích cukrové třtiny, banánů a kokosu.
Americký snímek pojednávající o politických a milostných pletkách barevných a bílých obyvatel ostrova byl natočen podle stejnojmenné novely (1955) britského spisovatele Aleca Waugha. V době svého vzniku vyvolal četné kontroverzní reakce. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Z kludu svojej  izby som sa dostal na karibsky Barbados. Cernosi boli privezeni otroci uz v 17. storoci, tusim to bol rok 1640 alebo tak nejak. Cernosi na Barbadose pochadzaju zo Zapadnej Afriky  65 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úchvatné exteriéry (podle slov v traileru se 90 % filmu natáčelo on location na Barbadosu a okolních ostrovech), jeden brzký zločin a skoro dvě hodiny nedramatické podívané. Plete se tu politika, emoce, sociální očekávání, správa Commonwealthu, romantika. Joan Collins vypadá proklatě dobře. Mason je sice schopný a vynikající herec, ale tuhle postavu jsem mu nezáviděl. Kromě skvělých výhledů na bělostné pláže, blankytné moře, palmy a pár hezčích aut nic víc, co by ospravedlnilo dvě hodiny stopáže. Jo a mužské postavy kromě Masona se mi totálně pletly, byli tam ti chlapi dva nebo tři? ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zachycen první polibek mezi černochem a běloškou. Aktéři polibku jsou Harry Belafonte a Joan Fontaine. (PinPrick)

Reklama

Reklama