Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje první žena byla taky retard. Nyní je z ní pilot." I mezi nejprůměrnějšími lidmi vynikám svou průměrností, takže jsem poněkud na rozpacích z toho, že by člověk mého typu mohl být v budoucnu hybatelem dějin. Pokud však budou dámy bez mozku plodit každých devět měsíců stále hloupější děti, tak je tento stav nevyhnutelný. Jsem šťastný, že se nedožiju doby, kdy se budou pole zavlažovat limonádou, ale na druhou stranu musím konstatovat, že komediální potenciál výchozí situace zdaleka nebyl vyždímán k mé naprosté spokojenosti. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Základem je skvělý námět propracovaný do solidního scénáře. Dalo by se namítnout, že některé scény mohly být filmovější, že je vypravěč nadbytečný, ale je zde v obdobné roli jako vtipný glosátor, jenž provází většinou snímků Woodyho Allena. Realita budoucnosti podle Judgeho je snad ještě děsivější než Orwellovy vize. Absurdistán není dokonalý film, ale rozhodně stojí za vidění a následné zamyšlení. Současné průměrné hodnocení považuji za tak mrzké, že vědomě nadhodnotím, i když si film bez uzardění zaslouží tak 3,5 hvězdičky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vskustku katastrofická vízia budúcnosti, ktorá si originálnym námetom zasiala na kvalitný materiál, ale ktorá v praxi funguje tak na polovičný plyn. Hafo popkultúrnych odkazov neamík horko-ťažko pochytá, neukočirovaná demencia fórkov sa obracia proti autorom a film paradoxne živí to čo mal kritizovať. Mohla to byť recesná pecka, keby sa hlavná myšlienka netočila okolo rastliniek. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)

Reklama

Reklama