Reklama

Reklama

O zlaté myšce

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1990, 18 min

Režie:

Edgar Dutka

Scénář:

Edgar Dutka

Kamera:

Ivan Vít
(další profese)

Obsahy(1)

Král (šermířů) nechává doma svou dceru Milču jen pod dohledem učitele hudby trpícího spavou nemocí. Neposedná Milča místo hodin hudby utíká do zámecké zahrady, nejraději za Vendelínem, klukem ze sousedství. Při jednom útěku od klavíru promění Milču čaroděj v myšku a Vendelín se tak vydává do světa ji zachránit. (mandlova)

Recenze (7)

angel74 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka O zlaté myšce je až překvapivě humornou vyprávěnkou plnou vtipných hlášek a řízných slovních smečů. Miroslav Vladyka svým šťavnatým vypravěčským stylem dodává jinak vlastně banálnímu příběhu ty správné grády a Miroslava Pleštilová mu ve stejném duchu přizvukuje. A ten značně neučesaný způsob animace se k tomu všemu taky docela hodí. (80%) ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vtipný příběh s nečekanými dialogy a situacemi, neboť kdo by řekl, že v pohádce uslyší "Princezno, vystrč na mě zadek!", že na krávě se dá dojet až do Afriky a možná i Ameriky, a že po bok tradičních zachránců dobrých lidí, jakými jsou jelen a lev, se nebojácně postaví i sotva vylíhlé pískle v hnízdě a přispěje svojí kapkou ke zneškodnění hlavního padoucha. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Parodické rozprávanie o hrdinskej záchrane jednej milej klavíristky z rúk karpatského čarodejníka, obyčajným honzou z vidieku. Má to spád a švih a magickú plôškovú animáciu. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama