Reklama

Reklama

Tosca

(TV film)
  • Slovensko Tosca
všechny plakáty
Hudební / Drama
Itálie / Německo / Velká Británie / Francie, 1992, 120 min

Obsahy(1)

Zaujimavý režisérsky nápad natočiť Pucciniho operu troma rôznymi spôsobmi. Vo veľkolepej a výpravnej opernej verzii, v čiernobielej dokumentárnej, kde speváci nahrávajú soundtrack v civilnom oblečení a veľmi drsné farebné video z aktuálnych lokácií, kde sa opera odohráva. Spracovanie Pucciniho slávnej opery v hlavných úlohách s Catherine Malfitano a Plácidom Domngom získalo tri ceny Emmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší zpracování Pucciniho Toscy. "Hvězdy zářily, vzduch sladce voněl, zaskřípala zahradní vrátka a písek přinesl její stopy. Její vůni cítil jsem v náručí, sladké polibky, horoucí objetí, chvějící jsem odhalil její krásu. Můj lásky sen navždy zmizel, můj čas se krátí a zemřu zoufalý. Umírám zoufalý a nikdy jsem tolik nemiloval život." (slova k nejslavnější árii, odkaz viz uživatel Tatizz) ()

trilobit4 

všechny recenze uživatele

Jak to utíká, kde jsou ty doby, kdy jsem vstával brzy ráno, abych viděl přímý přenos. V té době jsem Dominga obdivoval a považoval ho za svůj osobní vzor. Inu, po tom, co na něj vyplavalo, nevím co si mám o něm myslet a jsem velmi opatrný. Ale tento TV film mě  vždy uchvátí. Ruggero Raimondi jako baron Scarpia je tak zlý a nechutný .. míněno jako superlativ. Malfitano je stále velmi krásná. Bohužel hvězda dolů za Pacidissimovo sexuální predátorství ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Plácido Domingo na začátku prvního dějství, když Cavaradossi sbíhá z rampy od oltáře s Máří Magdalenou Angelottimu na pomoc, zakopl a z rampy spadl. Na některých záběrech kamer je pád vidět. (trilobit4)

Reklama

Reklama