Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, zvolna plynoucí a velmi působivé. Depresivní, syrové, přesto nabité emocemi a s uvěřitelnými postavami, které občas jednají jak se od nich čeká, jindy zase nelogicky, někdy chladně, jindy přehnaně, ale vždy uvěřitelně vzhledem k bolesti, kterou prožívají. Minimalistický Billy Bob je přitom mnohem věrohodnější než poněkud křečovitá Halle, ale některé jejich scény patří k těm, na které člověk jen tak nezapomene (nemyslím onu slavnou erotickou, ta mi zase tak extra výjimečná nepřipadala). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek, který je brilantně natočený a má hutnou atmosféru i herecké výkony. V těch dominuje B.B. Thornton, ovšem ani ostatní herci nezůstávají pozadu. Zaujal mě H. Ledger, který podal velmi vyrovnaný a pěkný výkon. Trochu zklamání z Halle Berry, která předvádí asi tak tři pozice hraní a toť klidná, rozčílená a sexuální. Na Oscara podle mě trochu málo, ale budiž. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

skvelé, skrátka skvelé. herci hrajú, režisér režíruje a scenárista napísal a dokopy fakt dosť dobrý film o krvopotnej snahe človeka nebyť sám, o minulosti, ktorá každého dobehne, o determinizme, o tom, že samota korení z človeka a musí stratiť naozaj všetko, aby sa oslobodil aj od minulosti - čo je však nemožné, tak preto nečakajte žiaden happy end, ale krutú, hoci forsterom pomerne eufemisticky podanú, realitu; ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Zvláštna romantická dráma. Možno nadpriemerná, ale dnes to nebol pre mňa dobrý výber. Doznieva vo mne bez príjemných pocitov. Nič vhodné na relax po ťažkom dni. Takmer ma zadusila tá hrozná osamelosť hlavných predstaviteľov (a ani pohľad na popravu nie je nič pre mňa). Dnes potrebujem "dobiť baterky," zdroj energie však musím hľadať niekde inde..... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě rozvláčné stísňující drama, které vtáhne a drtí až do prvního "dějového zvratu". Ten je však docela dobře předvídatelný a řekl bych, že do velké míry účelový stejně jako mnoho následujících špatných událostí. Halle Barry byla ve svých hysterických scénách dokonale nepřesvědčivá, takže v těch chvílích působila vedle Thortona jako pěst na oko. To mě ohromě rušilo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Muž, který dá Leticii příkaz o opuštění prostranství, je vedoucí výpravy Robert Ortiz. (Othello)

Reklama

Reklama