Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

RHK 

všechny recenze uživatele

Co je to, když se sejde bílý popravčí, bílý sebevrah, bílý rasista, černý vrah, černá vrahova žena a černý otesánek, z nichž na smrt odsouzený vrah je ten nejmilejší? No přeci biják Ples příšer s Billy Bob Thorntonem a Halle Berryovou v hlavních rolích. Hodně depresívní podívaná ze života dvou nerodin různé pleti a hrůzných vztahů, s trochou černo-bílého oscarového porna jako bonusem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Y-94HNhLJBs ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

skvelé, skrátka skvelé. herci hrajú, režisér režíruje a scenárista napísal a dokopy fakt dosť dobrý film o krvopotnej snahe človeka nebyť sám, o minulosti, ktorá každého dobehne, o determinizme, o tom, že samota korení z človeka a musí stratiť naozaj všetko, aby sa oslobodil aj od minulosti - čo je však nemožné, tak preto nečakajte žiaden happy end, ale krutú, hoci forsterom pomerne eufemisticky podanú, realitu; ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Není to vizuálně tak silný a naturalistický film, jako bývala drsná klasická americká filmová dramata o řádění Ku-Klux-Klanu v jižanských státech USA ze 70. a 80. let, Ples příšer je více sofistikovanější a symboličtější, ale o rasové nesnášenlivosti nebylo natočeno mnoho lepších filmů... Podobné filmy: Hořící Mississippi, Člen klanu, Crash ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem byl zklamán (je to tak 70%), ale výkon B.B.Thorntona mi všechno vynahradil. Na můj vkus moc vyspekulovaný příběh nabírá pomalinku dech, ale stojí za to vydržet do konce. Nebrala mě ani tak dlouho chystaná a pečlivě nasnímaná poprava, jako to, co přišlo po ní. Včetně milostné scény, která se jen tak nevidí ! Tedy ve filmu :) Kdo z nás by na tuhle scénku nechtěl být B.B.Thorntnem ? Halle Berry je opravdu pěkná se vším všudy, zahrála svůj part podle mého bezchybně, ale Oscarový výkon - to asi ne ! Ten se odehrával hned vedle. Kdyby akademie věděla jak "bezprostřední" bude Halle při předávání, možná by si to taky rozmyslela :) Ještě k filmu bych doplnil, že výborná byla hudba a scénárista (jak to nebývá zvykem) zvládl bezchybně konec. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně přesně to, co jsem čekala, Halle mi vzdor oscarovému ocenění přišla děsná (doufám, že vás nikoho nepohorším, ale hystericky vřískat a předstírat orgasmus umím taky - ačkoli ani jedno zatím nebylo zapotřebí - a ta nevděčná Akademie mi přesto nic nedala) a některé zvraty a změny v chování postav dost nepochopitelné. Nic to ale nemění na tom, že B.B. Thornton svým výkonem bere dech, že Heath Ledger dokázal i na malém prostoru předvést velké umění a že jsem seděla jak zařezaná ještě dlouho po závěrečných titulcích a nedokázala myslet na nic jiného. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Scénárista Milo Addica si zahrál člena vězeňské stráže Tommyho. (Othello)
  • Představitelka hlavní ženské role - Halle Berry - si filmem vysloužila nejen přezdívku „nejkrásnější tělo Hollywoodu“, ale získala i Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně a také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. (duklak2)

Reklama

Reklama