Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Drama dobré, nenucené. Dokonce i přes jasně řečenou pointu a mírně přehrávající a nepochybně neoscarovou Halle Berry. Jeden z nejvíce přeceňovaných kousků vůbec? Možná... ale určitě ne jeden z nejhorších. A i když si ta Berry Osara nezasloužila, špatný výkon rovněž nepodala, stejně jako ostatní ostatní. Kdo od toho čeká jedinečné dílo, má ale zřejmě problém. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je mistr jediného výrazu. Jeho pomocí dokáže zahrát prakticky cokoliv - překvapení, strach, depresi, nasranost, zamilovanost. To všechno předvede právě zde, po právu Oskarem oceněném dramatu o každodenním setkávání lidí tmavé pleti s rasismem. Oskara bych dal spíše za scénář než za nejlepší ženský herecký výkon, ale zas tak mi to nevadí. Halle Berry byla stejně přesvědčivá jako její mužský protějšek a jako obrovskou třešničku na dortu se divákům předvedla v celé své kráse. Sexuální scéna je jedna z nejintenzivnějších v dějinách. K hereckým výkonům bych chtěl dodat snad jen to, že je škoda nedostatku prostoru pro plné rozvinutí hereckého talentu Heatha Ledgera, jako Thorntonova syna. Hudební podkres je příjemně depresivní (jakkoli bizarně toto slovní spojení zní) a kamera už jen umocňuje zážitek a spokojenost z dobře odvedené práce. Podobně laděné filmy mám rád a nemyslím teď filmy zaměřené na rasismus. Venkovské prostředí, problémy obyčejných obyvatel, minimalistická hudba, perfektní herecké výkony... Naprostá spokojenost a stoprocentně splněné očekávání. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Scénáři by se možná dala vyčítat vyspekulovanost, jenže tenhle snímek je jako celek tak emocionálně silný, že nemůžu než vytáhnout známku nejvyšší. Herecké výkony jsou jednoduše strhující. Halle Berryová je pro mě od teď skutečně Herečka a její Oscar je naprosto zasloužený. A Thornton ho měl rozhodně dostat taky. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Děda rasista, otec se snaží být jako děda a svého syna bere jako slabocha, syn se snaží otci stále zavděčit. Do toho oba právě popravili v místní věznici afroamerického manžela ženy, do níž se otec po náhlém rodiné tragédii zamiluje. Může ale muž, jenž byl vychováván k nenávisti k barevným milovat ženu, jejíž muže poslal na smrt ? Naprosto poutavý a lidský film, pyšnící se nejdelší sexulní scénou v dějinách filmu. Nejvíce mne ale zaujal Heath Ledger, škoda jen že si ho člověk neužije celý film. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že přerod Hanka Grotowskiho (B.B. Thorton) odstartovala až sebevražda jeho syna. Aby mohla vzniknout nová rodina, šťastnější než ta předešlá, musí právě ona předešlá zcela zaniknout...na tom něco je. Oscara Halle Berry přeju, ale kdyby to bylo na mě, okamžitě bych ho dala Billy Bobovi, protože nikdo neumí zahrát ztroskotance, co už dávno rezignoval na svět, tak bezvadně jako on. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Název filmu je odvozen od anglického výrazu, který v americkém žargonu znamená poslední přání odsouzence před popravou. (duklak2)

Reklama

Reklama