Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu vyšinutý novinář dr. Hunter S. Thompson se na svém ranči zuřivě snaží dokončit příběh o svém advokátovi Carlu Lazlovi. Při psaní článků nezapomíná na neuvěřitelně bláznivé situace, které prožil nejen se svým advokátem. Bitka v soudní síni, útěk oknem z nemocnice, ragby v hotelovém pokoji? Žádný problém. Tenhle novinář to totiž v hlavě opravdu nemá v pořádku. A to si ještě často bere na pomoc drogy, alkohol a násilí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Han22 

všechny recenze uživatele

Bill Murray byl jednou z těch lepších nových komediálních hvězd 80. let, takže jsem čekal od komedie s ním nějaký slušný standart. Ale tohle bylo utrpení. Hrdina je novinář co fetuje, chlastá, je úplně mimo a chová se jako naprostý magor... kdo by někomu takovému dal práci? (Podle skutečné události?) Pak je tu jeho kamarád, kterému hrabe ještě mnohem víc. A to je celé, žádný děj či příběh, jen sled "punk" scének, které většinou nejsou ani vtipné. Murray se herecky snaží a mám ho rád, takže hvězdičku za něj, ale jinak tohle ani nebyla komedie, jen příšerná kravina. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost podobné Strach a hnus v Las Vegas. Je zřejmé z koho Depp čerpal když vymýšlel jak pojme svoji roli. Bohužel jsem se u tohoto filmu nebavil tak jako u dějovějšího Strachu. Zde jde opravdu o slataninu někdy velice vtipných zážítků dvou bláznu. Očekával jsem od tohoto filmu tedy trochu víc. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není Fear and Loathing. Bill Murray a jeho filmové začiatky, čerstvo po odchode z SNL, kedy sa hľadal. Postava Huntera Thompsona je priveľký kaliber aj na takého machra ako on. Depp ju v Gilliamovom filme uchopil s omnoho väčšou razanciou a dodal jej tretí rozmer. V Murrayho verzii je to len vocas, ktorý trepe dve na tri. Najviac však zamrzí až divadelná statickosť filmu a ošemetná réžia. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když si člověk uvědomí, co mu všechno v životě prošlo, a jak já musím bejt hodnej a poslušnej... Něco dělám blbě a v tomhle životě už to nezměním. Neskutečná lehkost bytí... Byl tak výjimečně dobrej, nebo byla tak uvolněná ta doba? Případně kombinace obojího? A co jeho vnitřnosti? Já jsem hyn z desetiny jeho spotřeby..? Ale hodnotím film. A ten byl zmatečnej, ale tak nějak jinak, než bych chtěl, možná jsem měl prvně vidět tohle, a ne Strach a hnus...ten se mi totiž líbil mnohem víc, tohle byl jen odvar. Ale špatný to nebylo, na svou dobu asi hodně dobrý, ale 35 let je dlouhá doba, z některých filmů udělá pradědečky, z tohoto je strejda. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Věčně sjetý novinář doktor Thompson a jeho příběhy v Bizonech na tahu dávají dohromady neobvyklý snímek a velice těžko se rozhoduji, jak jej ohodnotit. Kdybych se na něj díval okem zcela naivním, musel bych mlasknout 1-2 hvězdičky a trochu si zanadávat na ujetost, nesoudržnost a pochybnou vtipnost filmu. Mimochodem zmínky o „bláznivé komedii“ beru s rezervou, protože tou Bizoni moc nejsou - ačkoli drogové experimentátorství, hippie styl, beatnictví a podobné americké kulturní a sociální odchylky druhé poloviny minulého století někdy mohou na konformního příjemce dost bláznivě působit. A protože tento film se jimi zabývá, navzdory některým absurdním situacím, jichž jsou postavy účastníky, se nejedná o úplnou a samoúčelnou fabulaci s jediným cílem pobavit - vlastně má diváka také ovlivnit či dokonce poučit, a to nebývá typickým znakem bláznivých komedií. Alespoň tak jsem se rozhodl tento film číst. Také proto (kromě toho, že jsem se, především v druhé polovině, dobře bavil) jsem navzdory některým trochu hlušším místům zvedl své hodnocení na ****. A ovšem taky proto, že Bill Murray je čípek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ralph Steadman, který ilustroval Thompsonovy knihy, kreslil také úvodní titulky pro tento film. (venus)
  • Aby se Bill Murray dostal do role, trávil nějaký čas na ranči u Thompsona, kde se bavili, popíjeli a stříleli. (venus)
  • Hunter S. Thompson napsal několik alternativních začátků a konců pro tento film, žádný z nich ale nebyl použit. (venus)

Reklama

Reklama