Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Obdařen zkušenostmi z Dead Mana natočil smutnej pomalu plynoucí film ústící do ještě smutnějšího konce. Dead Mana nezmiňuju náhodou, protože mi ho Deppův Brave poměrně dost připomíná. Disponuje pomalym dějem, dávkou divnosti, zvláštní leč krásnou hudbou a samozřejmě samotným Deppem. To jsou faktory, jenž se s Jarmuschem naprosto shodujou. Do toho si vložte trochu Wendersovo Paříže s Texasem a vznikne vám The Brave, film o životních kopancích, rodinných hodnotách a o jednom zoufalém, ale za to nezbytném řešení. Perfekt! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak to zkrátím....utahaná, zdlouhavá a nudná blbost. Dojemnej cajdák z kterýho mi slzy netečou. Chudák, kterej zajistí rodinu tím, že prodá svoje tělo - tedy nechá se zabít jakýmsi umučením. Celej film je pak zdlouhavě zabranej tejden života takovýho hrdiny....no, kdo chce trpět s Deppem, ať se usadí a s klidem může začít...má na to přeci jenom krásné 2 hodiny :-D Jen já za to žádný prachy, na rozdíl od fešnýho kolíka ve filmu, nedostal :-/ :-D ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě má tento první - a zatím jediný - režisérský počin Johnnyho Deppa zcela speciální nádech, a to nádech Jima Jarmusche..což rozhodně není náhoda. Ti dva chlapíci si zkrátka museli sednout, a když se Depp rozhodoval, jak s filmem The Brave naložit, Jarmuschovina naplněná existencionálními tématy pro něj byla očividně vhodnou - a dovolím si říct i správnou - volbou.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si pro nás připravil dost hutné drama, jehož konzistence houstne s blížícím se závěrem, který je velmi sugestivní a emotivní tečkou za uplynulými minutami. Začátek snímku má atmosféru, místa, do nichž nás kamera zavádí, evokují nejrůznější pocity a setkání s Marlonem Brandem působí poněkud tajemně. Po uzavření dohody mezi ním a Johnnym Deppem v roli Rafaela se film dostává do rozvleklého a velmi pomalého tempa, jež mě dost nudilo, avšak které je zároveň ideální pro vykreslení vztahů v rodině hlavního hrdiny a pro ukázku toho, jak moc je má rád a jak mu na nich záleží. Posledních několik minut je pak bravurně natočených a jde o opravdu velmi silný závěr, který s přibývajícím časem od zhlédnutí mění i můj pohled na hluché scény, které pak dostávají jinou hloubku. Před závěrečnou částí filmu (do návštěvy kostela) bych dal 2,5* a během konce se pak hodnocení vyšplhalo až na pomezí 3 a 4 hvězdiček. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla největší Deppárna ze všech Deppáren nejdeppovitější. Film o tom jak se někdo loučí se životem je docela klišé, ale řikám na rovinu že tohle vás pohltí a nepustí. Že je Depp výbornej to je jasný, ale role Marlona Branda vám zůstane dlouho v paměti, protože proti panu McCarthymu je plukovník Kurtz z Apokalypsy ještě docela příčetnej normální člověk. A scéna jak Raphael se synem nakupujou je boží. Jako bonbónek (sice jen pro mě) poslouží scéna když Johnny Depp se svojí dcerou říkají tu modlitbičku tak tu samou říká Steven Seagal se svým synem v Hard to Kill (Těžko ho zabít). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama