Reklama

Reklama

Svět draků

(TV film)
  • Velká Británie The Last Dragon (více)
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2004, 99 min

Obsahy(1)

Věříte na draky? Vládnou smyšlenému světu fantazie a pohádek. Hroziví okřídlení predátoři, kteří ve skutečném světe neexistují. Ale co kdyby...? Stejný produkční tým, který vytvářel speciální efekty pro filmy Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Putování s dinosaury Vás nyní zve na výpravu do nitra bájné říše dravých nestvůr. Poznejte vše od jejich stavby a vývoje až k pověstné schopnosti plivat oheň. Kombinace hraných záběrů, historie a nejmodernějších animačních postupů dělá z filmu SVĚT DRAKŮ podívanou, ve které se o létajících monstrech dozvíte mnohem více, než jste kdy chtěli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti fiktivním dokumentům. Ze začátku to vypadalo celkem obstojně. Ale celý se bere strašně moc vážně. Ke konci se z toho stává nehorázná debilita, která si hraje já nevím na co. Drak napodobuje prasečí kvičení a následně si ugriluje tygra. Horský drak si vyrobí "inkubátor" a ohřívá ohněm vejce. WTF ? Triky jsou na dokument celkem ucházející, a na zabití nudného odpoledne to šlo + skutečně skvělá hudba. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Draci patří mezi moje nejoblíbenější tvory vůbec.Tohle není špatná dokument,ale vzhledem k tomu kolik jsem toho o dracích a s draky přečetl a viděl některé věci mi tu vadili.Např. že tu nebyli ukázáni jako inteligentní a moudří tvorové. A nakonec jsem spíše čekal že to bude jakési poohlédnutí za vším co o dracích už bylo napsáno a nafilmováno.Víc o legendách,ale i o dracích ve fantastice (Hobitem počínaje a třeba Zaklínačem konče).Takové schnutí draků od prvních zápisů o nich až po třeba dnešní počítačové hry.. Ale i tak to bylo zajímavě udělané draci vypadali pěkně a to vyprávění o nich mělo hlavu i patu. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zdařilý mystifikační dokument z dílny tvůrců Putování s dinosaury, triková stránka je opět na vysoké úrovni, ovšem celkové pojetí trochu skřípe, dějová linie s vědeckým bádáním v podání Paula Hiltona vyznívá dosti trapně a jako příšerovskému fanouškovi mi vadilo, že tvůrci zapomněli na vícehlavé draky, asi jim to přišlo už moc pohádkové. ()

ondrasz 

všechny recenze uživatele

Dost jsem přemýšlel nedám-li do hodnocení odpad, ale alespoň za ty triky. Mohl to být opravdu skvělý mystifikační dokument, ale: 1. Herec Paul Hilton, který představuje hlavní roli vědce objevujícího druh, který byl naší vědě doposud ukrytý - Draky, mě velmi pobavil. Svým výkonem se směle řadí mezi takové velikány jako jsou herci z latinskoamerických telenovel. :) 2. Autoři pseudodokumentu, zacházejí moc daleko. Například lesní drak, vařící si prase, které ulovil po té co přemohl tygra pomocí napodobování a imitací.......... :) Těch věcí které z mystifikačního dokumentu tvoří komedii je tam mnohem víc. 3. Velmi průměrná kamera, téměř nulová výprava a osvětlovači se nejspíš nudili tak šli asi na pivo. Množství stínů v nepřirozeném úhlu je tomu důkazem... 4. Závěrem ještě pochválím střih, abych nebyl jen kritický, ale vytknu mu malou akčnost ve chvílích, kdy by to celkovému nudnému dojmu alespoň malinko prospělo :) Pokud se chcete zasmát, tak tento snímek rozhodně stojí za shlédnutí.... Nejvíc vás pobaví, uvidíte-li film v českém znění, patetický komentář nesoucí se v dokumentaristickém duchu a úvahy hlavní postavy. Při sledování jsem stále přemýšlel proč se vlastně takové filmy točí................. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda bylo něco! Draky mám rád a tohle mne překvapilo. Velmi zajímavě udělané a velmi realisticky natočené. Mnohdy mi bylo těch draků líto, jak dopadli, a na konci při zabití dračí matky s dcerou jsem brečel, protože mi jich bylo líto. Natolik realisticky to na mne působilo, že jsem ty draky vnímal jako opravdové reálné živé tvory. Bylo to úžasné a smutné zároveň, ale líbilo se mi to a oproti předpokladům, že si jen tímhle filmem zkrátím čas a pak to přepnu na jiný film, který měl začínat asi za 25 minut, jsem u toho seděl s otevřenou pusou a dokoukal jsem to až do konce. Tak zajímavé a pozoruhodné to bylo. Takže tvůrcům skládám ohromnou poklonu za velmi zajímavý a originální scénář a animátorům skládám pochvalu za reálné ztvárnění mytologických zvířat. A dávám samozřejmě pět hvězdiček, protože jsem z tohoto filmu naprosto nadšený! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama