Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč myslíte, že don Octavio de Flores je doktor Mickler?" Asi proto, že to má napsaný na dveřích kanceláře psychiatrický léčebny. Tak jo. Už mi v životě dali jmen, ale romantikem mě nikdo nenazval. Přesto se mi ve fantaziích dona Juana hodně líbilo a sledovat sestřičky omámený Juanovým ... asi očima mě dost bavilo. Zkrátka být Dr. Micklerem, tak bych se toužil stát donem Octaviem. Jenže nejsem. Jsem jen týpek, kterej nečekaně narazil na zábavu v psychiatrický léčebně, což se mi stává naprosto výjimečně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je nejvyšší čas, abys ho nacpal léky !!" ;) Velmi příjemný romantický film, jež dokonale, přes veškerou svoji přeslazenost a okázalou sentimentalitu, prodává pohnutky, pro něž byl natočen, i když pochybuji, že kdy padnou na úrodnou půdu !! V muži totiž romantika neprobudíte..;) Skvělý Johnny Depp se něžnější části diváctva prostě musí líbit, Marlon Brando naopak předvádí jeden ze svých nejpozoruhodnějších, ačkoliv zřejmě nejhůře stravitelných, hereckých výkonů.. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vyborny romanticky film s vybornym Deppem a skvele nahravajicim Marlonem Brando. Usmevny a pro me i po nekolikatem shlednuti stale velmi sympaticky pribeh o hledani vasne a leceni takzvane nemocne duse, co ale mozna zas tak lecit nepotrebuje a mozna muze i leccos priucit. Jednou za par let na nej nahodne narazim a vzdy potesi svoji bezelstnosti a pozitivnim nabojem. ()

Galadriel14 

všechny recenze uživatele

Dost možná trpím chronickým nadhodnocováním a nějaký čupr psychiatr by mi na to třeba i předepsal prášky. Ale když mi film udělá radost, dávám automaticky pět hvězdiček, c'est la vie. Roztomilá pohádka pro dospělé na pomezí reality a představ (co je vlastně pravda?), zároveň hrozně přehnaná a vyloženě ležérní - přesně jako moje oblíbená deadpan replika "Oh well. Now I must die." Celou hodinu a půl jsem se culila jako idiot. Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by měl konzistentně tak krásné vlasy jako Johnny Depp. A starý Brando je pořád borec, i když bych mu jako režisérka rozhodně zakázala dělat cizí přízvuk. ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že kdyby tam nehrál Depp, tak si na ten film asi nikdo dneska nevzpomene a zřejmě bych se já na něj kdysi ani nepodíval. Přesto si myslím, že ten film naráží na určité neporozumění ze strany diváky. A to proto, že se nemá jednat o žádný romantický film, nýbrž o drama. A v tom je ten kámen úrazu. Jestliže budeme tohoto Don Juana vnímat jako "děsnou" romantiku, pak nám ten film musí přijít jako obyčejný průměr, v němž hrál Depp. Ale já jsem to skutečně vnímal jinak. Vnímal jsem ten film jako příběh chlapce, kterého nepotkal pěkný život. A tak místo toho, aby žil ve sžírající skutečnosti, žil si ve svých vlastních představách. Řekl bych, že by přišlo o práci hodně psychologů a zkrachovala by nejedna farmaceutická firma, kdybychom byli aspoň občas schopni zapomenout na svou zničující realitu a něco hezkého si představit. Mně osobně takové poselství tento film jednoznačně přinesl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Těsně před natáčením scény, kde sedí Brando a Depp u stolu a probírají rozporuplnost DeMarcova (Depp) charakteru, přičemž DeMarco připustí, že jeho otec byl z New Yorku, byly ve scénáři přepsány Deppovy věty, a tak neměl čas si je zapamatovat. Brando si tedy promluvil s režisérem a kameramanem, aby zjistil, kam dosahují úhly kamery. Potom vypracoval způsob, kterým rozkouskoval Deppovy věty ze scénáře a přidělal je na šálek kávy ve své ruce. Při natáčení držel hrníček tak, aby kamera nezabírala připevněné věty a Depp je mohl číst. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)

Reklama

Reklama