Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clark Kellogg přichází do New Yorku studovat film. Když mu ukradnou zavazadla a peníze, seznámí se s mafiánem Carminem Sabatinim, který mu nápadně připomíná postavu kmotra ze stejnojmenného filmu. Sabatini mladíka zaměstná ve své dovozní firmě a Clark se stává hlavním aktérem v souboji s konkurenční mafiánskou rodinou Binelliů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Swayne 

všechny recenze uživatele

Veľkosť človeka je aj v tom dokázať si urobiť srandu sám zo seba... v prípade hercov je to v parodovaní seba samého a svojej úlohy. :-) Brando je proste klasa... tento film som videl už strašne dávno, no akurát teraz beží na JOJke, tak ma napadlo, že sem prihodím komentár :-) Čo sa týka filmu, tak nič prevratné (už sa v týchto komentároch opakujem), ale celkom pobaví. 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

mne neznamy reziser Andrew Bergman natocil celkom slusny film s istou az mafianskou zamienkou. V 80. rokoch este Matt Broderick /Ladyhawke/ bol aspon mladicka hviezda, ale zaciatkom 90. rokov sla jeho hviezda strmo dole, nepomohol ani tento film, v ktorom jedini, kto stoji za pozornost, je snad len Marlon Brando /Sestup Orfeuv, Young Lions, Streetcar Named Desire/ a Penelope Ann Myller /Cas Probuzeni/ a jedine, co stoji za pozornost, je mafianska zapletka. Broderick nevie hrat, co sa pri velikanovi akym Brando bezdebaty bol, krasne ukazuje. Rozhovory sa vsak daju pocuvat a exteriery boli na urovni. Celkovo vsak len slusny priemer, ani Brando, ani reziser a ani scenar nedokazali film posunut do nadpriemeru. 60 % ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

To byl ale zase nápad! Extra pitomá komedie s "ultraekologickou" zápletkou, silně nepovedenými akčně-humoristickými scénami -vyniká honba za varanem v obchodním domě- a Broderick ve své normální (k uzoufání) formě. No, a proti tomu Marlon Brando, jenž tu ani ne tak zparodoval, jako zopakoval svoji geniální hereckou kreaci, což samozřejmě v tomto prostředí působí spíše směšně, ale alespoň se můžeme přesvědčit o tom, jak moc musel být Brando v opravdovém Kmotrovi nalíčen a "zestařen". Tenhle Kmotr se od Vita zas až tak "neliší". A ještě jedno plus to má - sice jen na "vnořeném" plátně -totiž Pacinův polibek odpuštění (nebo smrti?). ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se s celým filmem tak nějak pral ale postupem času mě ten styl vyprávění, zápletka a ve finále i způsob jakým vše dopadlo dokázalo chytit. A vidět Marlona Branda 18 let po Kmotrovi v roli mafiánského bose prakticky stejného vzezření, který takměř stejně hraje aby ale vše vyplynulo naprosto jinak, to nikde jinde taky neuvidíte. 3,5* ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisér Andrew Bergman natočil komedii, která má rozesmát všechny filmové fanoušky. Nabízí k přehodnocení slavné filmové postavy a scény, které nahlíží v poněkud méně patetickém úhlu. Nechává Marlona Branda ještě jednou sehrát roli Kmotra a v pozměněném příběhu a prostředí tak získává komický efekt. Herecká virtuozita této hvězdy dodává Nováčkovi punc kvalitní zábavy a rozšiřuje ji o zamyšlení nad hranicí filmu a skutečnosti. (06/1991, Gabriela Koulová) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Marlon Brando sa na konci jedného natáčacieho dňa nechal odviezť z pľacu v kufri auta, aby sa vyhol fotografom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama