Reklama

Reklama

Little Erin Merryweather

  • USA Krvavá Karkulka

Obsahy(1)

Pohádka pro dospělé a otrlé. Z pohádky do pohádky. Trochu jinak! Bylo nebylo, v jednom zdánlivě obyčejném městě byla jedna zdánlivě obyčejná univerzita. Avšak zdání klame, tahle vysoká škola má jednu specialitu - tajemnou postavu v rudé kápi, která s oblibou vyhledává blonďaté studentíky patřící do jednoho bratrstva a zabíjí je těmi nejbrutálnějšími způsoby. Po původu nelítostného zabijáka pátrá Peter Bloom, který se s tím, co se děje, nehodlá smířit. Je však vůbec nějaká šance zastavit rudou smrt, nebo nakonec všechny dostane Krvavá Karkulka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Když se tenhle "horor" snažil tvářit tak napínavě, tak proč nám už asi po patnácti minutách bylo jasné, kdo je vrahem? Šel by z toho udělat parádní horor, šel... Námět má vynikající, ale svým nezáživným zpracováním ho téměř vymazal. Chyběla tomu trocha hororové enerie, napjatá atmosféra a trocha působivějších vražedných scén. 20% ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, dobrá hudba, prokládání dialogy a nečekanými objevení postavy zcela kazí špatné dialogy, scénář a celkově trapný děj a taky nevýrazné herecké výkony, místy až neskutečně hloupé a směšné a k tomu to, že kdo je vrah je jasná skoro hned na začátku. Je to smutné, ale z poměrně dobrého námětu režisér udělal frašku. Za hudbu, pár pěkných záběrů dám dvě hvězdičky. Hodnocení: 35 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co z počátku vypadá na sice levné, ale přesto se zajímavými pokusy o vyprávění, céčko, začne najednou všit jedno negativum za druhým. Za největší z nich považuji fakt, že během úvodních dvaceti minut vám film prozradí všechno podstatné včetně identity vraha, jeho pohnutek a důvodů. Fajn, tak čekáte, že zbylá hodina přijde s něčím zajímavým. Nepřijde. Další negativum. Hloupé dialogy, ploché postavy a neskrývaná snaha diváka vůbec nijak nenapnout a nevyděsit, se najednou stávají podružnými negativy. Poslední z těch hlavních je - ač se název snaží tvrdit opak, není to vůbec krvavé. Přesto to nějaké zajímavé věci má - Představitelka Erin mi byla sympatická, vysokčily mi asi tři reálné osoby, co znám, které mi ji připomínaly. Vrah ve své vražedné masce byl fajn, vypadalo to působivě, škoda, že to je to jediné, co se o něm dá říct. Chtěl bych tu kreslenou knihu, co se objevila v závěru. Vypadalo to, že má mnohem větší koule, než celý film. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko pro nenáročné. Celý film vyznívá jako reklama na psychologické profilování a organizace pro pomoc zneužívaným. Základním záporem je scénář, který prozradí vraha i jeho motivy v první čtvrthodince a zbytek už je jen o tom, kolik lidí stihne zabít, než ho lapí amatérská tvůrkyně profilů (jinak učitelka psychologie) a její student. Kdyby si scénáristé dali trochu práce s nějakými zvraty, mohlo to dopadnout daleko lépe, protože atmosféra tu byla. Vlastně jsem celou dobu doufal, že nějaký zvrat nastane, ale bohužel. Vigdis Anholt jako představitelka Erin Merryweather je zajímavá, Peter Bloom v hlavní roli naopak. Zábavné je pozorování, jak "krvavá karkulka" mizí v přehledném zasněženém (bílém) lese, byť má vysoké podpatky a rudý plášť, stejně jako se záhadně objevuje v tiché noční budově obětem přímo za zády (stále v botách na podpatku) - to je jediné mystérium filmu. Vyzdvihnout ještě musím příjemnou hudbu. Ještě připomenu - v žádném případě to není horor (a už vůbec ne krvavý), spíš psychologické krimi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mohl stát určitě alespoň průměrným hororem, kdyby se jeho tvůrce vyvaroval naprosto školáckých chyb, kdy divákovi vlastně prozradí úplně všechno v prvních dvaceti minutách a připraví ho tak velmi brzy o všechny iluze. Tím pádem se na někteří asi ani nedodívají a rozhodně toho asi nebudou ani litovat. Na jedno podívání tahle krvavá Karkulka je, ale jinak je to jen další podprůměrný rádoby slasher s nulovou atmosférou a trapnými dialogy. Když si horor musím třikrát pustit znovu, protože u něj usnu je asi něco špatně. Slabé 2* za pěkně ilustrovanou knížku a flashbacky z minulosti ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama