Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množství nervového plynu, které tajně vypustila armáda USA, přemění chřestýše v nebezpečné zabijáky. Tom Parkinson, významný zoolog a herpetolog, začne v mojavské poušti pátrat po příčině podivných úmrtí, která začala nálezem dvou mrtvých dětí v blízkosti kempu jejich rodičů. Po chvíli už nikdo nepochybuje, že jde o práci zabijáckých chřestýšů. Záhadou ale zůstává, proč útočí v tak velkém počtu a vydávají se i do míst, která jsou jejich přirozeným podmínkám na hony vzdálena. Podaří se Tomovi a jeho sličné partnerce Ann odhalit smrtící záhadu dřív, než skončí místní obyvatelé v márnici s vyděšeným výrazem ve tváři a desítkami hadích kousanců po celém těle? (Řitka video)

(více)

Recenze (45)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, k akým zaprášeným filmom sa kedysi Řitka video dostalo a naopak aké klenoty ignorovalo. Argentova, Fulciho, Soaviho, Deodatova či Marinsova ( a to som len tak načrtol pár mien ) tvorba bola len naznačená, nedokončená, pričom sa spoločnosť obracala na Cé-Déčkové škrty, ako je tento. Škoda preveľká. Ak chcete poštrikovať, je to pre vás ideálne, ak chcete aby vás učičíkal nejaký film po namáhavej práci, je to ideálne, ak sa chcete pobaviť, radšej vyrazte k okolitým rybníkom, či lesíkom hľadať zmije. Bude to zaujímavejšia zábava. ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná kravina, urážka všech i špatných zvířecích hororů, bez atmosféry, bez napětí, v podstatě bez jakýchkoli záběrů na chřestýše v akci, bez zajímavých herců a natočeno podle toho nejklišoidnějšího nejdementnějšího scénáře. Řitka Video pokračuje v trendu vydávání těch největších filmových (nejen hororových) sraček. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hlavní chybou filmu je, řekl bych, že vlastně vůbec nijak negraduje. On prostě plyne, možná trochu do kopce, než někam jinam a každou minutu plyne hůř a hůř. Zápletka je na svou dobu snad i standardní, chřestýšů a hadů sice plno (až by snad mohl závidět kdejaký napětím výživnější hadí film), ale nic z toho. Spíše než hadí/animal horror je to dobrodružné romantické drama jednoho hadologa a fotografky, kterým agresivní hadi jen umožní vrznout si ve spacáku ve stanu. Příběh je suchý jako písek pouště, v němž se odehrává, Las vegaská vsuvka je tak netypická a do filmu se nehodící (ale uznávám, že si oba hlavní hrdinové nemohli prostě říci: "Jo, tak si dneska v tom stanu vrzneme"), až je snad komická. Kdybych měl na filmu něco vyzdvihnout - na začátku je upozornění, že obraz je nevalné kvality, jenže ta nevalná kvalita obrazu mě zaujala a užíval jsem si jí více, než celého filmu. A pak hudebně/zvukový doprovod, ten mě zaujal, hlavně když jsem se snažil zjistit, co to tam pořád klape a když už to kamera zabere a on to byl hudební doprovod. Výborný hudbení doprovod. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spíše ekothriller než ekohoror, používající jako hrozbu hady a jak jinak populární chřestýše. Snímek nízkorozpočtový a to tak moc, že lecjakých opravdu hrozivých hadích útoků se nedočkáme. Jen náznaků a křiku obětí. Jedná se tak jen o prostinkou vyprávěnku, která kvalitou filmové kopie, jaká byla u nás pro distribuci použita, nemálo připomíná známý grindhouse. Ale to je tak v rámci zajímavostí vše. No, snad ještě stojí za zmínku použití dětí jako prvních obětí hadího uštknutí a to je divákům naservírováno hned na začátku. Použití dětí není zrovna zvykem. Ale probíhá to tak, jak je výše zmíněno. Není to film v rámci své nízkorozpočtové  jednoduchosti zase až tak moc špatný, jen je poměrně nezajímavý. Posloužit tak může snad jen pro vyplnění televizního programu pro noční vysílání. Žádná pořádná akce, žádná dramatizace, tudíž také ani žádné napětí. Je to film, který svou strukturou a koncepcí připomíná tvorbu ekohororů z padesátých a šedesátých let, jen s tím rozdílem, že se nejedná o hadí monstra a není tu jediná zmínka o jádru či atomové bombě. Během sledování, obzvlášť u scén hadích útoků, jako třeba ve vaně během koupele, může pociťovat neblahou nervozitu a nepříjemný pocit snad jen divák trpící ofidiofobií, ale ten by se na takový film zřejmě asi těžko díval. Buď jak buď, jedná se jen o další prostý snímek v řadě využívající fenoménu snímku ´Čelisti´ (1975). A to už je na celém tomto filmovém pokolení opravdu vše. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John McCauley nám představil svůj zatím jediný a asi i poslední film. Jeho pojetí o hadech zabijácích je trochu zvláštní, ale nedá se mu upřít snaha vytvořit atmosférický film s chřestýši. Filmů s hadí tématikou jsem moc neviděl a přesto tento film patří mezi podprůměrné. Samozřejmě se nemůže vyrovnat takové Anakondě, a to ať už rozpočtem, hereckým obsazením či kvalitou scénáře. I přesto jde o lehce podprůměrný film, který stojí za podívání. Řitka nám přinesla další s levných starých béčkových filmů. Tentokrát se jejich upozornění o zhoršené kvalitě obrazu vyplnila. Našlo se spousta chybiček hlavně co se kamery a jejího třepání týče. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama