Reklama

Reklama

Nebe. Letadlo. Dívka.

(festivalový název)
  • Rusko Něbo. Samoljot. Děvuška. (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Remake kdysi populárního melodramatu Ještě jednou o lásce (1968) iniciovala scenáristka a herečka Renata Litvinovová, známá i jako televizní moderátorka a režisérka. Před kameru ji přivedla Kira Muratovová, okouzlená jejím „glamour“ zjevem a zejména manýristickým projevem. Ostatně i režisérka filmu prošla školou Muratovové na jejích filmech Astenický syndrom (1989) a Tři příběhy (1997). Provokující intonaci slovních výlevů a afektovaných gest postav z filmů Muratovové přenesla Litvinovová i do postavy letušky Lary, kterou si napsala na tělo a obdařila ji vlastností bezvýhradné lásky. Na rozdíl od původní předlohy (hra Edvarda Radzinského 104 stránky o lásce) ji Lara nevěnuje racionálnímu vědci, ale rozevlátému novináři, s nímž se často míjí v pracovním nasazení. Její láska nebeská se zmítá mezi vírou a nevírou, a jakkoli je hluboká a opravdová, Lara ji prezentuje jako nezávaznou hru... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

pm 

všechny recenze uživatele

Neznám původní film ani Radzinského hru. Už jsem si na ni zvykla, ale obávám se, že divácké přijetí filmů Renaty Litvinovové mimo Rusko hodně brzdí její skutečně přehnaně afektovaný projev, kterým zatěžuje každou svou roli a bez kterého se už neobejde ani mimo plátno. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Nepochopil jsem co tímto chtěla autorka říci, ale každopádně to byl pro mne příšerný filmový zážitek a ztracený drahocenný karlovarský večer.. - 15% ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nenadchlo, ale ani neurazilo. Schizofrenická letuška v hlavní roli mě svou tupostí místy i bavila. [44th MFFKV 2009]. ()

Reklama

Reklama