Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Adrian 

všechny recenze uživatele

7/10. Vykrádačka hádam všetkých významných scifi / action filmov posledných troch desaťročí, ovšem vo vizuálne opulentnom yummy-hammy štýle, ktorý v akčných sekvenciách vo mne spoľahlivo tlmil racionálnu linku uvažovania. Takto nejak, ovšem samozrejme ešte ideovo oveľa plytkejšie, si predstavujem hranú verziu Transformes od Míšu Bayovie v lete 2007... ;-) ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Animácia bola stridavo geniálna a úbohá, niektoré zábery, a nebolo ich málo, boli doslova umelé. Príbeh prvých 30 minút ani nebol, len som sa znudene pozeral a dúfal som, že niečo príde. Neskôr bola naznačená časť príbehu, ktorá ma aj tak nejak nezaujala. Až pred koncom sa prerozprával celý príbeh, ktorý už bol naozaj o niečom. To je pre mňa dosť málo. A to ešte spomeniem cyborga, ktorý nemal ľudskú hlavu a po tom čo ho prestrielali žačal kašlať (človek by kašlal krv keby sa mu dostala do dýchacích ciest). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborné, i když chvílemi působí grafika strašně chladně a prázdně (a někdy se také spolu dost pere CGI prostředí a animované postavy v něm). Problém je ale hlavně v zápletce, která je zbytečně komplikovaná, takže na několik málo slušných akčních scén připadá mnoho předlouhých vysvětlovacích pasáží. Film tak hodně kolísá v tempu, navíc se rozhodně nedaří zainteresovat diváka po emoční stránce. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Grafika hezká, Hitomi hezká, většina akčních scén hezká, myšlenka příběhu zajímavá, ale připadlo mi to trochu jako hodně efektní podívaná. Divák se nažral a autor zůstal celej. Vlastně strhávám hvězdičku jen za tu závěrečnou destruktoidní akci, já prostě na velký bitvy (pro efekt se zničením města) nejsem. Vlastně pod tím zničením se schovalo i mnoho z chování hlavních postav a vysvětlení zamotané pointy o tom, že lidi se budou vždycky chtít zničit tak je zničíme za ně, čímž se dostáváme do sporu s tím že biodroid nezabije, vlastně rada starších sou lidi, takže zabít mohou čímž umožní vznik nové rasy založené na smrti, rasy vytvořené lidskými predátory a vlastně každá rasa s prioritami jsou predátoři (biodroidi jsou zastoupeni v armádě a mohou zabíjet protivníky), čímž se dostáváme k jádru jaderníku, že vlastně ani biodroidi by nemuseli být tak skvělí... Jinak řečeno, já sem tomu principu prostě neuvěřil, i když to popisuju dost zmateně i na mě... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani na chvilku jsem se nenudila. Děj je strhující a střídá jednu akci za druhou, ale překvapil mě i dojemnými okamžiky (je až neskutečné, že si můžete zamilovat tak podivné figurky-Briareose), sympatickými postavami a pár zajímavými nápady. Jediné, co mi trochu vadilo byl mix různých animačních technik. Jsem spíš na tu starou "klasiku". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)

Reklama

Reklama