Reklama

Reklama

Mám ráda nudný život

  • USA I Love My Boring Life

VOD (1)

Obsahy(1)

Zápisky Aleny Němcové o počasí, snech, cvičení, vaření a dalších rodinných a světových událostech vstupují do filmu, který v řečišti surreálně tekoucí všednosti a ve snaze přeměnit, nikoli pouze zachytit realitu postihuje různé světy, přebývající v jednom domě. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (6)

Morien 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu a vyslechnutí komentáře režiséra člověku opravdu přijde absurdní snaha inscenovat umělé filmy o umělých životech umělých lidí. Film působí jako nakopnutí pro latentní přemýšlivce. Krásná kamera ve spojení s textem a obsahem proplouvá hlavou a převrací tam různé pořadače hodnot a osnovy světonázorů. I proto nechápu tolik ostatních negativních hodnocení. -"Táta přivezl televizi, oprava stála 800 korun. Připomněl naše výročí 33 let od seznámení na parníku Vyšehrad. Napsala jsem to dětem, jejich příchod na svět s tím souvisí. Pak jsem si ale uvědomila, že neznáme významná data svých rodičů a prarodičů, a vyšlo mi, že všechny dny jsou slavné a já je tak beru a mám je ráda." ()

Lukas0801 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto snímku jsem se dostal při přepínání TV programů, protože nic kloudného jinde nebylo. A nutno přiznat toto kloudné taky nebylo, leč svým způsobem jiné. Musím se přiznat, že filmy z takovýchto projektů nechápu. Tento nebyl výjimkou. Otázkou je, jestli na něm bylo co pochopit...jsem překvapen a celkem v rozpacích...dal bych 3 hvězdičky, ale tato kategorie je tak specifická, že na červenou barvu pro mě bohužel nemá. 50% ()

Reklama

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Mírně míň jen proto, že zde (mně velmi sympatický) autor opakuje již použitý princip (ale nepovažuji to za nějaké mínus). Jinak je tento snímek nesmírně inspirativní; je dobré, že lze díla progresivních zdejších filmařů (kteří jasně nerozlišují rozdíl mezi hraným filmem a dokumentem, neuznávají tyto škatulky) čas od času vidět alespoň na televizní obrazovce. ()

envision1 

všechny recenze uživatele

Film z cyklu Breathless, Nadvláda okamžiku. Skvěle zachycuje pomíjivost i věčnost všedních chvil. V deníkových záznamech se objevují rodinné situace i zprávy světového významu a tvoří se tak koláž doprovázená hravě ilustrativními záběry. Pokračování Deníku babičky Němcové. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama