Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh zasazený do života hmyzu se mi (jako studentovi biologie) velice líbil. Animace je také dobrá, ale jinak je film jedno obrovské klišé a všichni, včetně toho nejmenšího drobečka v hledišti od začátku vědí, jak to nakonec dopadne. Supr voice sestava. Animované filmy obecně se začínají neskutečným způsobem množit a lidé zákonitě nemohou stíhat sledovat všechny. Vybírají si tak ty kvalitní (většinou Pixarovky), a proto na sebe Ant Bully, jenž posbírala v drtivé většině průměrnou kritiku, v kinech jen tak tak vydělala. 70% 50 miliónů dolarů(rozpočet)/55 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Přátelé, je to tak... Původně jsme měli jít se Shimitzem na Monster House ale byly volné jenom jenom poslední dvě řady od plátna... Takže k jádru věci: Je to film, tak ubohý, kostrbatý a snadno předvídatelný až je vám z toho nanic... Oba jsme skoro usínali a myslím, že příště radši vezmu ty 2 spodní řady... PS.: Nebýt posledních 15 minut je to na odpad.... ()

Reklama

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Díky morálnímu přesahu pro malé děti dávám hvězdičku navíc, ale jedním dechem dodávám, že i tenhle motiv je zpracován příliš zkratkovitě a zjednodušeně. I když pro předškolní diváky je tahle zkratkovitost asi srozumitelnější. Jinak ostatní součásti filmu dělají vše proto, aby se "úspěšně" zařadil mezi další animák, které nyní rostou jak houby po dešti a na které zapomenete už při odchodu z kina. Pokud chcete něco opravdu dobrého ze života mravenců, pak doporučuji spíš ŽIVOT BROUKA nebo MRAVENCE Z. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dětské, animované, mravenčí, spratkovsky americké (americko-spratkovské), poučující. Poslední půlhodinu jsem prospala, takže se moc omlouvám, ale nevím jak to dopadlo. Ale i přesto si dovolím hodnotit. Děj trochu chudší na animovanou pohádku, ale i tak dobrý. Velký výbuch v trávě následovaný malým obláčkem dýmu na celé parcele trávníku byla asi nejvtipnější scéna. sladké kameny, šílená babka, čaroděj, malej Zip, naivní mravenečnice, to je jediný co mi utkvělo v paměti. poučné rozhodně v tom smyslu, jako "nečiň druhým co sám nemáš rád", a že mravenci jsou taky živý tvorové. ..ale stejně se mi zdálo o tom, jak zabíjím upíry, tak kde to jsme.. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama