Reklama

Reklama

Let soba

(TV film)
  • USA The Christmas Secret (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jerry McNeil má z dětství zvláštní zážitek. Když zachraňoval ptáče vypadlé z hnízda tím, že ho vracel zpět, tak začal padat ze stromu. Jenže ke svému překvapení nespadl, ale vznesl se a létal. Když bezpečně přistál na zemi, tak se vedle něj vznesl do vzduchu sob a odletěl. A Jerry na to nikdy nezapomněl. Nyní, po 30 letech, je z něj uznávaný zoolog, který se věnuje zkoumání poletuch, a který přednáší na univerzitě. Jednoho dne mu jeho studentka přinese studii z 19. století, jejíž autor píše o tom, jak viděl na Aljašce létající soby. Jerry je od té doby posedlý zkoumáním létajících sobů a neváhá se vydat na Aljašku a létající soby najít. Vypůjčí si letadlo a neúnavně hledá jakýkoliv náznak, který by mu potvrdil, že létající sobi existují. A najednou se před jeho letadlem právě jeden létající sob objeví. Jerry je fascinován, ale zároveň mu dochází palivo v letadle, a tak s letadlem havaruje a on sám upadá do bezvědomí. A když se probere, tak je tažen jedním elfem až k dílně Santa Clause, kde nachází i létající sobi. Jenže to má háček. Kdo nevěří na Santu, nemůže odtud odejít, a tak je Jerry odsouzen tu navždy zůstat. Nebo snad ne? (freddy)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Sympatický vánoční film, který nabízí další variaci na téma Santa Claus a jeho dílna. Film začíná pohledem na malého chlapce, který padá ze stromu, ale najednou vzlétne a bezpečně přistane na zem. A najednou vzlétne do vzduchu sob vedle něj, který poté odletí pryč. Po třiceti letech je z tohoto chlapce pedagog na univerzitě (uznávaný zoolog) a jedna studentka mu přinese studii z 19. století o létajících sobech. Díky tomu si vybaví příhodu z dětství a je doslova posedlý tím najít létající soby a dokázat jejich existenci, a tak se vypraví na Aljašku a půjčí si letadlo. Jenže mu dojde benzín a s letadlem havaruje. Když se pak probudí, tak zjistí, že ho nějaký elf dotáhl do dílny Santa Clause a nalézá zde i létající soby. Jenže nastává problém, že odtud nemůže odejít. Dokáže se odtud dostat? A vyzradí světu to, co viděl? Z popisu děje je jasné, že se jedná o vánoční film, tak trochu o pohádku, který pracuje s hypotézou, že Santa a jeho dílna existuje a že se tam dokonce může dostat každý kdo usilovně v jeho existenci věří. Nemohu si pomoci, ale mě tento film bavil a velice mne zaujal, rozhodně jsem se u něj nenudil a splnil má očekávání. Bohužel však zároveň musím konstatovat, že film nijak nevybočuje z průměru a nevyniká originalitou ani ničím jiným. Prostě pohodový vánoční příběh o jednom napraveném nedůvěřivci. Ale za vidění to rozhodně stojí, pokud máte alespoň trochu rádi vánoční filmy a filmy se Santou. Dávám tři hvězdičky. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Ty, který věříš, najdeš potěšení a úlevu v tomto filmu. Ty, který nevěříš, možná zjistíš, jak málo stačí k tomu, aby se vše co jsme měli obrátilo v prach. Ale nezoufej, když budeš doopravdy věřit, vždy se najde někdo, kdo ti podá pomocnou ruku a vše se zas v dobré obrátí. :-D ()

Reklama

Reklama