Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do světa, ve kterém všichni lidé používají magii a s jejíž pomocí ovládají veškeré prostředky pro přežití ve svém světě, se narodí chlapec Rygart, jenž magii ovládat neumí. Avšak i přes nepřízeň osudu dokázal ve světě magie přežít. Posléze je objeven tajemný Golem, starodávné válečné zařízení, které není nikdo schopen ovládat, až na Rygarta. (Bor3CZEch)

(více)

Recenze (5)

Hees 

všechny recenze uživatele

Break Blade (broken blade) je celkom slušný počin s vynikajúcou animáciou a dobre prepracovanými súbojmi mechov (pilotovaných robotov), súboje sú teda skvostom. Nechápem prečo sa to nemohlo v Angličtine volať Break Blade. Super mega odborníci na anime sa tu vyjadrili, že anime je na nízkej úrovni, asi videli len prvý diel (film), ktorý bol podľa mňa najhorší a ostatné diely boli na približne rovnakej a pozerateľnej úrovni. To je tak keď niekto pozerá stále anime a potom už ho tie isté šablóny začínajú nudiť a chce niečo nové. Za to ja napríklad nemôžem a je mi to jedno. Break Blade má veľmi veľa podobných znakov ako iné anime a nájdu sa aj nejaké dobré nápady, ktoré ho robia výnimočným (je ich málo). Hrdinovia sú trochu ako cez šablónu a hlavný hrdina dovtedy absolútny outsider dostane novú hračku v podobe veľmi silného robota, ktorého môže odrazu pilotovať aj on. V bojoch sa stretávajú starý známy kamaráti a preto je to podfarbené tou skutočnosťou. Rygart začína mať postupne čoraz väčšiu slabosť pre milú a nežnú Sigyn, ktorá je vydatá za kráľa. Otvorených tém je veľa len nie sú ukončené čo môže byť tiež do istej miery slabina. Nedá sa totiž venovať všetkému naraz. Tých šesť dielov ma bavilo dostatočne a súboje mechov boli vynikajúce. ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké zklamání a ani hudba made by Kokia a vyborná kresba to nezachrání. Žádná postava není zajímavá, jelikož se nikomu nevěnuje pozornost. Emoce se pouze naťuknou a mávnutím ruky přejdou. Je to mecha a ne fantasy jak uvádí Subjektiv a od mecha se čekají dobré bitvy, což i zde bohužel pokulhává, když je každý druhý borec, avšak je těžké identifikovat, kdo je kdo, díky špatně řešené animaci a pak jsou všichni tak trošku berserkové s potřebou zabít koho můžou a potom umřít ve chvilce proti někomu jinému. Největší borci nebojujou a nebo zmízí ze scény a už se dál neřeší..Scénář je chaotický, stejně jako dialogy a nebere v potaz něco jako strategii a logiku...Nejhorší je, že se divák vlastně nic nedozví, takže po prvním díle je na tom stejně jako po 6...Slabé *** ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bude, nebude planeta a na té planetě pubertální outsider. Všichni lidé jsou tam schopni čar a kouzel s jakýmsi křemenem, stačí jim síla vůle, aby pohli vším co z něj je. Všichni kromě outsidera, protože jináč by byl houby outsider. Každý divák anime však ví, že tahle neschopnost se víc než vyváží nějakou ještě mnohem lepší schopností. A opravdu, když zlá říše A napadne hodné královstvíčko B, v A se najde mech, který pracuje na nekřemenném principu a nikdo krom outsidera ho nemůže sedlat. Hurá tedy do boje za účinnější prolévání slz a hysterické záchvaty. Série má dostatečnou délku, aby si zvládla objednat širokou paletu katalogových anime charakterů a mezilidských vztahů. Proti sobě stojící přátelé, toť motiv nejjistěji slzu mačkající. Nenaplněná láska potěší srdce romantika. Co vztah podobný adopci, opláčeme "otce" či "dceru"? Nebo se na konci dojemně najdou v západu slunce? Nechte se překvapit. Pomsta za mrtvé přátele, přitragičtělá tím, že nebohý objekt pomsty za nic vlastně nemůže. Kde mám ten seznam s těmi dílky, kde jsem to viděl? Nepochopený, traumatizovaný vrahoun a vrahoun dobrý otec. Jsme světoví a vidíme černou i bílou. Sebeobětování na denním pořádku. Pocit zodpovědnosti za smrt přátel. Snad by to vše méně vadilo, kdyby se to deklamovalo jinak než stylem: "Udělám to pro tebe." "Žij." "Néééé." "Chcípni, chcípni, chcípni!!!!" "Prooooooč?!" "Na mě budeš mít až za tisíc let." "Promiň, promiň, promiň." "Co vlastně chci? "Proč musíme spolu bojovat!?" Aby si divák doplnil emoční život, troubo. Jistě, v žánru fantasy je poměrně běžné, že se válka stává osobní záležitostí hrdinů, ovšem aby se na to dalo koukat, nesmí jim chybět charisma, obzvlášť těm hlavním. Jenže to zdejším postavám vlastní není. Slabé **. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, že se jedná o další mecha anime, tak tohle oplývá určitou originalitou. Nemáme tu klasický sci-fi roboty, ale spíše středověký "roboty" (golemy), ovládané magií. Podle toho, co jsem viděl v příběhu by se dalo odhadovat, že příběh se odehrává po nějaké světové apokalypse, kdy se lidstvo zase do určité míry vyvinulu a tím by se dal i osvětlit ten speciální "robot" (golem). Tím bych i pro sebe ospravedlnil smíchání sci-fi a fantasy. Postavy jsou tu opravdu jediná taková největší závada na kráse, kdy se každý chová úplně nepochopitelně. Každopádně souboje jsou zajímavé a celkově příběh je napínavý. Doufám, že člověk dočká nějakého toho pokračování, kde by se dořešil ten zbytek příběhu. Animace i hudba jsou opravdu zajímavé. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama