Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie bláznivej komédie s množstvom vtipov, ktoré sú občas, ale ukotvené v USA jazyku a kultúre, a preto pre nás neznáme. Na filme sa podiela aj rada známich hercov s ich ikonickými rolami ako William Shatner (Commander Buck Murdock) a Raymond Burr (Sudca). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

Reklama

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla ''první bláznivou vlaštovkou'', tohle je už skoro dokonalost. Propracovanější a zábavnější vtipy a hlavně svižnější spád událostí. Na spoustu následovníků v rámci žánru to pořád ještě nemá, ale už se to blíží. Škoda jen že tento sequel na první díl odkazuje až moc, takže pocit ''nastavované kaše'' je tu trochu znát. A přitom to není vůbec nutné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled gagů, trapasů, nedorozumění a parodií na filmy jako Star Trek, Letiště, Rocky a kupa dalších, především ty, která mají něco společného s létáním. Film kupodivu drží pohromadě, ačkoliv mnohé scény jsou sami o sobě debilní. Jsou totiž následovány výtečnou hláškou nebo až tak absurdní scénou, že jsou sami o sobě vtipné. Pár scén je i přesto hodně ujetých až zbytečných. Ve srovnání s novými parodiemi typu Scary Movie však i tak baví celou dobu a i po téměř 30ti letech je spolehlivou zábavou pro všechny, kdo fandí tradičním parodiím typu Žhavé výstřely. Hudba: Elmer Bernstein ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama