Reklama

Reklama

Tetování

(festivalový název)
  • Japonsko Irezumi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dlouho předtím, než vznikl moderní žánr „female revenge“, tu bylo Tetování, Masumurova tajemná a brutální legenda z období Edo. Ocuja, v podání Ajako Wakao, je dcera bohatého obchodníka, kterou unesou a přinutí k prostituci. Šílený tatér jí na záda vypálí velkého černého pavouka s lidskou tváří, který ji promění ve vražedkyni, jež touží zničit muže, kteří ji zneužívali. Hvězdně obsazený snímek Tetování, který scenárista a režisér Kaneto Šindó (Onibaba) adaptoval podle románu slavného spisovatele Džuničira Tanizakiho a který na materiál Eastmancolour podmanivě nasnímal legendární Kazuo Mijagawa (RašómonPovídky o bledé luně po dešti), je Masumurovo vizuálně nejpůsobivější dílo. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

stub 

všechny recenze uživatele

Stylizovaný Masumura v poněkud jiné poloze, než na kterou jsme zvyklí. Metafora s pavoukem je výživná, z určitých cest již není návratu. Snímek nedosahuje působivosti režisérových skvostů typu Red Angel, Kisses, či Black Test Car, přesto, byť těsně, u mne obhájil ****. Ayako Wakao drží svůj vysoký standard, vtipný je Kei Sato jako bohatý samuraj-suverén. Časem snad připojím srovnání s jinými zfilmovanými verzemi. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Temné džidai-geki podle scénáře Kaneto Šindóa a povídky Džuničiró Tanizakiho. Slabošský pomocník bohatého obchodníka Šinsuke (A. Hasegawa) je obchodníkovou dcerou Ocujou (A. Wakao) přemluven k útěku. Jsou ale odhaleni a Ocuja je za trest prodána do nevěstince. Na její záda jí navíc ctižádostivý tetovač Seikiči (G. Jamamoto) vytetuje pavouka-démona, do kterého vloží všechno své umění a který začne stravovat její duši. S Ocuji se tak stává kleslá femme fatale opovrhující muži a prahnoucí po pomstě. (Česky In: Džuničiró Tanizaki - Most snů. Vyšehrad 1983) ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Tetování je strašně zajímavý film. Na svou dobu má nádherný vizuál a skvělé herecké výkony. Zvláště Ajako Wakao v hlavní roli ženy co s můžu pod vlivem svého tetování vysává život je naprosto úžasná. Až na konec, který byl na můj vkus moc urychlený, jsem tak po mém prvním setkání s režisérem Jasuzo Masumurou hodně zvědav i na zbytek jeho tvorby. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Vizuální lahůdka se spoustou naprosto fantastických záběrů a krásnou Ajako Wakao. I když jsem se ani chvíli nenudil ( tempo není kdoví jaké, ale odsejpá to ) tak mě to příběhově a postavami nedostalo - bylo mi s ubývající stopáží čím dál více jedno, co se s nimi bude dít a jak to nakonec dopadne, i když bylo předem jasné, že pro slunce v tomhle příběhu místa není. I tak nadprůměrná filmařina, co si v pohodě těch 6.5-7/10 zaslouží - protože nabídne divákovi něco, co rozhodně za jeho pozornost stojí, je nevšední a je poznat, že za filmem stojí velmi talentovaní tvůrci, cosi pro mě zásadního mi tu ale pro 4* chybělo. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Příběh vyznívá jako varování všem mužům, kteří vnímají ostatní jako sexuální objekty. Současně výborně zachycuje atmosféru nejšpinavějšího podsvětí Japonska. Působivě nasnímáno v barvách, podmalovávajících téměř hororovou atmosféru dramatu o nejtemnějších lidských pudech. Umné je využití  zejména zářivě červené barvy na kimonech Ocujo, kontrastující s krvavými scénami. Konec je však až příliš přímočarý a ubírá na mystickém vyznění příběhu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama