Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to podvodník a lhář, to musí být jasné každému soudnému člověku. A Líza Curryová rozhodně soudná je. Nikdo přece nedokáže přivolat déšť. Nikdo nedokáže zařídit, aby se ničivé tornádo vyhnulo právě našemu městu. A zvlášť ne za pomoci tak směšných a primitivních prostředků, jaké ten blázen lidem prodává - a jaké si ti ještě větší blázni od něj kupují. Jenomže on neprodává jen ty svoje legrační tyčky. On prodává naději. Naději, že se nebe konečně zatáhne mraky a na vyprahlou, rozpukanou půdu se snese déšť, který lidé, pole i dobytek tak zoufale potřebují. Věří mu, protože Starbuck je nejen podvodník a lhář, ale i fantasta a snílek. Snílek, který dokáže lidi přesvědčit o své pravdě, který dokáže vidět krásu tam, kde ji jiní nevidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zcela minulo účinkem. Katherine Hepburn se ve svých devět a čtyřiceti na roli nehodí a culík s mašlí to nezachrání. Všude, kam se člověk podívá, padají patetická gesta, neustále někdo křičí či pláče. Prakticky nic se po celou stopáž 120minut neděje, ale je to jedno velké dráma (v negativním slova smyslu). Vše působí nuceně a přehnaně a přestože je Burt Lancaster sympaťák, na plátně se vyskytuje příliš málo, aby situaci zachránil. Velké zklamání na klasiku tohoto kalibru, už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký film tolik nudil a iritoval zároveň... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film má svoje prednosti, to rozhodne. No má aj niečo, čo mu na kvalite uberá. Totiž aj keď Katharine Hepburn bola skvelá herečka, sem sa vôbec nehodila. Tu už mala pomaly päťdesiat, trochu stará dievka na pytačky a založenie rodiny, nemyslíte? Dosť to bilo so očí a v konečnom dôsledku to vyznelo smiešne. Na druhú stranu ale snímok pôsobí veľmi pozitívne a dej plynie pohodovo. Páčila sa mi aj myšlienka filmu. No divák si tu užije hlavne Burta Lancastera, ktorý to tu parádne rozbalil. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Nic ve zlém, ale tohle je obyčejná ochotnická šmíra, ve které se utopila i jindy naprosto suverénní Katherine Hepburn. Obchodník s deštěm sice jakž takž funguje v dramatických pasážích, kdy herci nepřehrávají, zbytek je ovšem teatrální šaškování o ničem. Se ctí z toho vyšli jenom Burt Lancaster a Lloyd Bridges. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, v němž se snoubí brilantní herecké výkony dua Lancaster - K. Hepburn s velice silným příběhem plným opravdových životních mouder, jejichž společnými jmenovateli je víra, víra v sebe samotného, naděje a splnění snů, aneb kde je cesta a směr, tam je i cíl a za ním musíme jít. Přestože Obchodník s deštěm není snímek plný akce, tak nedává prostor pro nudu skrze silné dialogy a monology, avšak rovněž charaktery postav. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vydarená romantická westernová komédia s tradične skvelým Lancasterom a Katharine Hepburn. Zbožňujem filmy o podvodníčkoch a zlodejoch, a Starbuck je jednoducho trieda s úžasným rečníckym talentom. Výborný príbeh, ktorý strieda komediálnu a dramatickú rovinu, o žene, ktorú nikto v živote nemiloval. Príjazd notorického podvodníka, "obchodníka s dažďom", však všetko zmení... Yepee-ka-yey! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama