Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři páry – Matta a Samanthu (Martin Freeman a Jessica Stevenson), Josefa a Isabelle (Stephen Mangan a Meredith MacNeill) a Michaela a Joannu (Robert Webb a Olivia Colman) – začínáme sledovat ve vzrušujícím okamžiku, kdy jsou vybráni, aby se stali účastníky závěrečného klání, a zůstáváme s nimi v průběhu rušných příprav až do velkolepého finále. Matt a Samantha jsou romantici ze staré školy, kteří zbožňují hollywoodské muzikály, Josef a Isabelle jsou hyperaktivní tenisová esa, pro něž neexistuje slovo selhání, a pro děti země Michaela s Joanna zas neexistuje slovo oblečení. Profesionální svatební koordinátoři Heron & Hough (Vincent Franklin a Jason Watkins) jsou připraveni proměnit sny jednotlivých párů ve skutečnost, poskytnout jim odborné rady, sehnat kilometry slavnostních koberců a příležitostně i nastavit rameno, na které se může člověk vyplakat. Zuřivě se probírají celková pojetí, kombinují se barevná schémata a nacvičují se taneční čísla. Cylindry, tenisové míčky a fíkové listy jsou připraveny.

Kterému šťastnému páru se podaří cenu získat? Začnou editorka časopisu Confetti Vivien (Felicity Montagu) a vydavatel Antoni (Jimmy Carr) litovat svého výběru finalistů a pokusí se ovlivnit výsledek soutěže? Přežijí všechny nevěsty a jejich ženichové obrovský tlak a podaří se jim úspěšně se vydat na společnou cestu životem? Pokazí znepřátelení členové rodiny Samantě její taneční číslo? Zničí Isabelle zfušovaná kosmetická procedura její triumfální matchball? A nechá se nudistka Joanna spoutat konvencemi a vymění svoji nahotu za svatební šaty? Velký den se blíží… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Kouzlo britských komedií spočívá z větší části ve slovním humoru. Jakmile se tvůrci zaměří hlavně na ten situační, pak výsledek ve většině případů značně pokulhává. Svatby jako řemen se sice můžou pochlubit zajímavým námětem, který však není správně využit a tak celý film může pobavit pouze svou základní myšlenkou. Po přijatelném úvodu se totiž film dále nese ve značně rozpačitém duchu. Údajně má jít o romantickou komedii. Popravdě řečeno, určité opodstatnění jsem shledal pouze u první části tohoto označení, vtipné kaše totiž autoři moc nepojedli a veškerý humor se zasekl na úrovni veselých historek ze svatby, kterým se smějeme víc ze zdvořilosti než proto, že by byly skutečně vtipné. Připočtu-li fakt, že většina herců je neskutečně prkenná a že jediné vyvrcholení sto minutového utrpení je společná písnička, nezbývá mi než si povzdechnout nad tím, co vše může (dokonce i v Británii) zamířit do kin. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus o "jinou" svatební komedii, nijak zvlášť vtipný a bohužel bez jakýchkoli hlubších přesahů (i když právě o to si svou "dokumentární" formou říká). Herci buď přehrávají, nebo podhrávají, ani Freeman tady ve výrazu nepřesáhl běžný televizní formát (na rozdíl od televizního sitcomu Office, kde byl, spolu s ostatními, jednoduše skvělý). Na 100 minut filmu tenhle scénář prostě nestačí, nanejvýš tak na polovinu. Jedno zkouknutí možné. ()

Reklama

Krčma 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem se nemohl zbavit dojmu, že sleduji nějaký amatérský pokus o film z dílny party nadšenců. Příběh o třech svatbách, jedné stupidnější než druhé. Takový ten film, kdy už za hodinu ani přesně nebudete vědět jakým způsobem byste ho měli v komentáři zhodnotit. Jenže já to nepíšu po hodině, ale po třech měsících. Někdy mi bylo za hlavní hrdiny až trapně. Tvůrci se ani netajili tím, že se mnohdy jelo více či méně bez scénáře, což by nemusel být až takový problém, ale chce to notnou dávku umění improvizace. Ta bohužel zdejším hercům zcela chybí. Při jejich trojčení například po tenisovém kurtu jsem musel zavírat oči. Musím ještě podotknout, že mi bylo úplně jedno kdo vyhraje soutěž o nejoriginálnější svatbu, protože všechny páry mi byly krajně nesympatické. ()

Lygie 

všechny recenze uživatele

Sedíte v plném kině, které se náramně baví, a vám jen mrzne úsměv na rtech. Možná znáte ten pocit. Komedie Confetti, apoteóza průměrnosti, byla pro mne přesně takovým zážitkem. Celkem neotřelý námět i zpracování sráží pro mne velmi povážlivá ideologie filmu, diktující mu i jednotlivé "humorné" scénky, na nichž je postaven. Vítězí zde průměr a konformita (která dvojice asi zvítězí?) v různých variacích, včetně spíš konformního střídání "improvizovaných" a nazkoušených sekvencí. Ano, jsou tu sympatičtí gayové - asi tak sympatičtí, jak by měli roztomilí zženštilí gayové průměrně vypadat - nic za tím. Ano, jsou tu postavy vyčnívající nad průměr - však se také svými ambicemi nebo životním stylem pěkně zesměšní. Ano, ti sympatičtější hrdinové mají šanci vést spokojený život - pokud se zprůměrují. A tak má pro jistotu i vítězná nevěsta oněch průměrných pár kilo navíc. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

No, moc mě to nebavilo. Film má sice velmi dobrý námět, ale nevyužívá ho směrem ke komediálnosti, nýbrž se z toho stává slepenec scének ze svatebních příprav, které provázejí obvyklé problémy, hádky atd. Vlastně si ani teď nevzpomínám, jestli tam vůbec byly nějaké vtipy (pokud nepovažujete za vtip, že se někdo svlékne do naha). Také mi chvíli trvalo než jsem si zvykla na formu i technické zpracování očividně inspirované různými reality show. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl promítán na slavnostním zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech 2006. (Terva)

Reklama

Reklama