Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska mezi vojáky se příliš nenosí v žádné armádě světa. Yossi a Jager patří k izraelským ozbrojeným složkám a společně byli převeleni na libanonské hranice. Jsou to velitelé, milenci, ale především lidé snažící se najít vlastní kousek štěstí... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Zkrocená hora po izraelsku. Rozdíly? Yossi & Jagger je film neuvěřitelně povrchní. Čert vem formu, pochybná kamera mi byla v tomto případě celkem ukradená - co mě zde skutečně štvalo byla snaha vypadat seriózně, ačkoliv direktní potřeba šokovat tématem je chvílemi doslova hmatatelná, ba dokonce vlezlá. A přetvářku, navíc v tak neohrabané formě, já zkrátka nerozdýchávám. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Být voják izraelské armády a mít milostnou aféru se svým velitelem, je kromě všech těch dalších hrůz, jistě těžká zkouška pro každého. Ale o ničem jiném už film není. Roztřesená kamera vyvolává dojem dokumentárního záznamu, ale nevytříská z toho větší surovost a pravdivost, což je obvykle důvod, proč se takový styl snímání volí. Tady ale není žádná hloubka charakterů, žádné postupné odkrývání starých ran a motivů. Nic, jenom historka, která se dá shrnout - dva vojáci se měli rádi. /3. 9. 14./ ()

Reklama

Mania 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl sice hodně předvídatelný, přesto si myslím, že nesl určité poselství. Úžasný, emotivní konec - ano, obrečela jsem to. Podobné snímky by měly sloužit jako propaganda proti válkám, homofóbii a předsudkům mezi vojáky. Je škoda, že se nevidíme více do hloubky vztahu hlavních hrdinů, přesto je ve filmu mnoho náznaků, záchytných bodů, které nám určitou hloubku ukáží. Velké plus má u mě snímek za Ohada Knollera. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Problém podle mého není ve stopáži, například krátkometrážní Protect Me From What I Want (bohužel na ČSFD neuvedený), rovněž z Izraele, diváky v necelých - málomluvných - čtrnácti minutách zahltí emocemi, o nichž se Yossimu & Jaggerovi může jen zdát. Závěrečná scéna to nezachrání. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yossi a Jagger se sice zabývá zajímavým tématem, ale jako celek je až příliš plochý a vše je zde bráno s řádným odstupem. Práce s kamerou se mi chvílemi opravdu nelíbila, a ikdyž má film něco okolo hodiny, tak i přesto jsem se místy krapet nudil. Zkrátka první setkání s izraelskou produkcí dopadlo průměrně, čímž však neříkám, že si nikdy nevyhledám další snímek z této země. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama