Reklama

Reklama

Brutální město

(neoficiální název)
  • Itálie Città violenta (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Heston (Charles Bronson), profesionálny zabijak, je prenasledovaný svojimi bývalými zamestnávateľmi, ktorí sa ho chcú zbaviť. Po napínavej autonaháňačke ho zrania, ale on skoncuje s prenasledovateľmi. Zistí, že sú o ňom kompromitujúce fotografie, ktorých negatív vlastní jeho bývalý hlavný objednávateľ (Telly Savalas). Jeff zistí, že mu v spolupráci s jeho priateľkou nastavili pascu, ktorú odhalí a pripravuje krvavú pomstu ... (Cicis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Chladný a tichý sniper Charles Bronson, prohnaný darebák Telly Savalas, svůdná zlatokopka Jill Ireland a opět vynikající pulsující Morriconeho hudební skóre, už jen za ty jména stačí? Není to typický rychlý akční eurocrimi (poliziotteschi), některé scény jsou dost sáhodlouhé, je tam i dost mluvení. Místy mi film připadal i jako takový městský zločinecký špageťák (rysy snímané zblízka známé od Leona). Nicméně hlavní roli si zde zahrál Charles Bronson (Jeff), jako pomstychtiví profesionální zabiják, který toho opět moc nenamluví a to je více než dobrá záruka kvalitní podívané. Film se točil v krásných lokalitách (St. Martin, Virgin ostrovy a New Orleans) obsahoval standardní, leč trochu předvídatelný příběh, včetně spiknutí, co mě však vzalo, tak to byly všecky ty naprosto famózní nezávislé po sobě jdoucí sekvence (úvodní scéna na jachtě, vzrušující a velmi vynalézavá automobilová pronásledovací sekvence al á "BULLIT", snad 10 minut bez jediného dialogu, vězení-pavouk a ledový Jeffův klid, dokonalý smrtící Jeffův plán na automobilových závodech a samozřejmě vrcholem je samotné finále), kde jsem zhruba tak tušil jak to asi bude probíhat. Tady v tomto film bez vítěze a bez kladného hrdiny se Sergio Sollima, především westernový specialista, ze žánrovek později ("REVOLVER" 73') celkem vytáhl, film bych zařadil do kvalitních (nikoliv ale nejlepších a nejpamátnějších) žánrovek. Je opět škoda že ho naše televize, neprávem opomíjejí, na úkor totoho filmů jsou v tv často zcela průměrné a podprůměrné Bronsonovky. Komentář zde jako třetí v pořadí... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý sa sprvu javil ako klasické talianske poliziotteschi, ale americké reálie ho pribrzdili. Príbeh nájomného vraha a peknej zlatokopky trpí siahodlhými scénami v duchu atmosféry. Opak je pravdou, atmosféru to ničilo a nebyť pár dobrých scén, zničilo by to celý film. Očakával som silnejší film a nielen verbálnu hru o moc. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sergio Sollima ako reziser natocil 2 svoje najlepsie filmy : El Halcon y la Pressa a Citta Vioelnta. Fakt perfektny film, nemam slov, Dzefa Hestna prenassleduju byvali zamestnabvatelia, lebo proste ...... prilis vela vedel, a to je neziaduce ? Nevermind, kazdopadne rezisersky takmer genialne, vidno ze sa reziser pohral s kazdou scenou, tempo je msakarozne dobre, nuda nehrozila ani v strede. Zacina to Brojler perfektnou nahanackou Koniec Brojlera. Dobre som napisal, Brojler ci Bojler ? To je jedno, nieco tym smerom. Plus su tu take veci ako genialna kamera, perfektne dialogy, okrem Bronsona ako hlavneho hrdinu som videl aj Jill Ireland a Michel Constantina. Takze Bronson film netaha sam, vyrazne mu pomahaju dalsi herci. Savalasa som nikdy nemusel, popravde ho dodnes nemam rad. O5 skoda, ze kvalitni komentatori na databaze - tron, Pomo, Radek99, Pan hnedy, povedzme i Snorlax a mchnk prakticky nekomentuju Polizzioteschi filmy - zase tu vsak vidim komentar Karla Chrochta, ale to je miestny dement a konspiracny teoretik. A som rad, ze sa v hodnoteni filmu zas a znova s Karlom Chrochtom rozchadzam : 98 % Axte funda polizzioteschi filmov, toto je povinna jazda. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi málo upovídaná, zato výrazově bohatá krimi, podpořená výbornou hudbou. Film představuje život z jedné strany bohatý a nezávislý, z druhé strany však není komu věřit, každý sleduje vlastní zájmy a k jejich uskutečnění hodlá využít veškeré prostředky. Správně rozklíčovat takové zájmy je však více než obtížné. Brilantní byl závěr, kdy se Jeff rozhodne celý kolotoč zastavit. Hudba se ztiší a jediné, co je slyšet je tichounké klepání kulek, pronikajících zkrz skleněné tabule fasádového výtahu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stanete se dívkou číslo jedna všech amerických zabijáků. Vašimi fotkami polepí své kulomety." Tak publicitu Vanessa zrovna moc nepotřebuje. Jí stačí MOC. A jeden zamilovaný zabijácký trouba by jí s tím mohl trochu píchnout, střelit nebo tak něco. Mně tedy bylo mlčenlivého Jeffa trošku líto, ale kdo skočí zlatokopce opakovaně na špek, tak si nezaslouží mít vládu nad svým penisem. Avšak se zbraněmi, auty a "nejmodernější" technikou je to jiné, takže je to celkem zábavné, i když se přitom hudba přerušuje mluveným slovem jen minimálně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Úvod se natáčel na ostrově Svatý Tomáš (Panenské ostrovy) a automobilová honička na Ibize. Zbytek byl natočen v New Orleans a jeho okolí, mj. také v tamních kouzelných lesích. (AlDelon)
  • Jeff Heston (Charles Bronson) řídí v úvodu filmu vozítko Kellison Dune Buggy z roku 1969. (sator)
  • První slovo ve filmu zazní až v čase 9:48. První dialog pak v čase 11:48. (AlDelon)

Reklama

Reklama