Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je zkušený traper Albert Johnson, nespravedlivě obviněný z vraždy, kterou nespáchal. Přesto se okamžitě stává štvaným zvířetem po jehož stopách se vydává nesourodá skupina pronásledovatelů. K oddílu jízdní policie, vedené věčně opilým seržantem Mountiem, se přidávají nejen Johnsonovi sousedé, ale také místní indiáni. Má vůbec osamělý, přestože zkušený lovec proti takové přesile šanci na záchranu? Drsná zasněžená kanadská příroda, v níž mohou přežít jen ti nejsilnější, se mu stává jediným spojencem v boji o život. Současně s jeho zoufalým bojem můžete sledovat osudy pronásledovatelů, ať už je to kontrast činorodosti samozvaných ochránců spravedlnosti s Mountienovým přístupem, poznamenaným zjevnou nechutí, nebo postupné poznávání naprosto rozdílných protivníků a postupně rostoucí vzájemný respekt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že by si z tohohle vzal inspiraci první Rambo? Obzvlášť ten skok na strom mi to připomněl, ale i ten hon na osamělyho chlapa v lesích. Akorát že tohle bylo v zimě a odehrávalo se to v roce 1931 (což mi teda místama ani nepřišlo). Ale bylo to fakt chytlavy, děj nápaditej a Charlesi Bronsonovi člověk holt musel držet palce. Záporáci teda až zbytečně záporně přehrávají a českej dabing tomu taky moc nepřidá. Lee Marvin pro mě taky nikdy nebyl nějakej extra dobrej borec, ale tady mu to docela žeru - hlavně když procedí mezi zubama nejakou tu dobrou hlášku. Taky natočeny to mohlo byt lip. Ale jinak celkem dobry... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Má to takřka vše,co má tenhle žánr mít. Legendární dvojku, sekundujícího Apollo Creeda (C.Weatherse), lákavou muziku, koukatelné exteriéry, zajímavý příběh a sem tam povedenou akční sekvenci (nepopíratelně vykradená předloha o rok pozdějšího Rambo jedničky). Postrádá to však zásadní co tenhle žánr prostě mít musí a sice: vychytaný scénář,chrlící drsňackou hlášku za hláškou a onu šťávu, která tomuhle žánru dá ten pravý punc televizní zábavy ! lehce odzívaných 70 % ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a na myšlení diváka nenáročný příběh o právu a bezpráví, o tom, že i když je chlap v divokém drsném prostředí Aljašky v právu, snadno se stane štvancem. Bronson a Marvin zahráli tak, jakoby se v tomto nádherném chlapáckém prostředí narodili rovnou s puškou v ruce. Dva sympatičtí chlápci splnili mé očekávání. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Jasný predchodca Ramba (Silvester, pekne si to okopíroval) - naháňačka nevinného samotára tlupou vypatlancov, výbuch obydlia (resp. skrýše), skok na strom, lietadlo (resp. helikoptéra). Tuná máme ale až 2 čerešničky na torte - Bronsona & Marvina! Inak černoch Carl Weathers si vetu v tomto filme "I see you!" zopakuje o pár rokov neskôr v Predátorovi... ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson rozhodně není typ herce, co by se vyhýbal hlavním rolím. Téměř každá z nich vychází z klasického Bronsonova vzorce, drsný, podmanivě sympatický chlapík, kterého nic nezastaví a většinou rozmlátí nebo rozstřílí jakoukoliv překážku. Avšak těmito norrisovskými vlastnostmi nezazdívá svůj nepopiratelný herecký talent. Zde opět nakonec všechno dobře dopadne, i když místy jsem ho opravdu podezříval z nesmrtelnosti více než v jiných filmech, ale nevadilo mi to, pořád je to herec, na kterého se můžou koukat vždy a je mi jedno, jestli jako na kovboje, vojáka, mafiána nebo štvance v poněkud nespravedlivém honu. Bronsonovka jako vyšitá, navíc s asistencí Lee Marvina, což je také ztvárnitel podobných rolí, ale o trhák, který by se hluběji zaryl do paměti se nejedná, ale i tak jsem spokojený. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Prvý film produkčnej spoločnosti Northshore Investments Ltd. (m.a.t.o.)
  • Film bol natočený na základe skutočných udalostí, vďaka čomu si vyslúžil kritiku kanadských historikov, pretože mnoho historických faktov bolo interpretovaných nesprávne. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama