Reklama

Reklama

Přání zabít 5

  • Česko Touha smrti V (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se snaží žít nový život. Stal se profesorem architektury na univerzitě a zapoměl na boj, který kdysi vedl s pouličními chuligány. Chce vést klidný život se svou novou manželkou Olivií a její dcerou, ale objevuje se gangster Tommy O' Shea, přirozený otec Oliviiny dcery a nevybíravými metodami se ji snaží získat pro sebe. Paul se nejdříve nechce nechat vyprovokovat, ale když je Olivia zavražděna před jeho očima, vydává se na cestu chladnokrevné pomsty. Na ničem už mu nezáleží - chce pouze zničit O' Sheu i jeho gang. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Mafián. "OMLUV SE PÁNOVI!" Černoch Reggie. "NASERU MU DO HLAVY!" Michael Parks. "ALE NO TAK. KDYŽ ŘEKNEŠ NASRAT,VYČERPÁŠ TÍM CELOU SVOJÍ SLOVNÍ ZÁSOBU." Jiná dobrá hláška. Černoch Reggie. "TVOJE MATKA JE PÍČA!" Šup s hlavou do žehlícího stolu a následná kůlka do hlavy. Holt nástup 90.let je tady,hlášky se mi líbily ze všech dílů nejvíce. Jenže,Charles je tu evidentně pomalý než předchozím díle a ano to jde. Záporáci jsou dobří,hlavně Michael Parks boduje,ale holt nástup 90.let. Jsem rád,že nevznikla 6. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední Death Wish a zjišťuju že se opět našla ženská, která sedla Kerseymu na lep, aby zahynula. Naštěstí tentokráte nerozpoutá Paul takové peklo jako ve 3. nebo 4. ale jde na to pěkně kus po kusu. "Hej Freddie sehnal jsem ti bezva věc na ty tvoje lupy. ". Za pozornost stojí tarantinovský Michael Parks. Souhlasím s názorem že často hodně kvalitní herci nemají celý život štěstí na pořádnou roli a tak jsou nuceni účinkovat v béčkových snímcích, kde ovšem ostudu rozhodně nedělají. 30% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ZBRANĚ MĚ NEZNERVÓZŇUJÍ, ZNERVÓZŇUJÍ MĚ IDIOTI SE ZBRANĚMI." Paul Kersey si našel novou rodinu a s ní i nové problémy. Opět čelí stupňovanému nevyprovokovanému nátlaku, opět je policie bezmocná a opět je třeba sáhnout po zbrani. Série PŘÁNÍ SMRTI je pro mě jako pro milovníka špatných sequelů a donekonečna nastavovaných sérií srdcovou záležitostí. Samozřejmě mi nechybí soudnost a zřetelně vnímám propastný kvalitativní rozdíl mezi originálem a zbývajícími díly, ale to mi nijak nebrání v tom si je užít. Zatímco dvojku a trojku ještě považuju za solidní "blbou" zábavu 80. let, čtyřka a pětka jsou už i na mě hodně slabé. Snad za to mohou změny na postě režiséra (ve trojce pustil otěže série Michael Winner), snad zestárlý Bronson, ale docela určitě výměna jeho protivníků z rowdies za mafiány. Obzvlášť když jsou ti mafiáni tak trapní jako v pětce. Úplně nezatratit pátý díl (mimochodem poslední Bronsonův film, který šel do kin) mi brání jen jeho přehnaná brutalita a pár roztomile béčkových nápadů. Co se týče té brutality, je příjemné, že ač natočena ve změkčilých 90. letech, zůstala pětka co do brutality věrná letům osmdesátým. Celkem tři lidé jsou tu pořezáni v obličeji, jeden skončí v žehlícím stroji a to nemluvím o téměř hororovém finále, kde Bronson ve fabrice po terminátorovsku rozdrtí padoucha v drtičce a dalšího rozpustí v kyselině. Málokdo asi taky zapomene na tu absurdní likvidaci mafiánského zabijáka dálkově ovládaným míčem narvaným trhavinou. Jak už jsem psal, mafiáni mi nejen moc nesedli, ale zároveň jsou tu vykresleni dost směšně, byť jsou to pěkně sadistická prasata. Co se ovšem povedlo byl casting hlavního záporáka, kterého nonšalantně hraje Tarantinův oblíbenec Michael Parks, šerif z OD SOUMRAKU DO ÚSVITU, KILL BILLů a AUTA ZABIJÁK. Samotný Bronson je už dost starý a vypadá jako mírumilovný senilní stařík, který mnoho strachu nenažene. Kolem a kolem, celkem zbytečný film. Ale v něčem předchozí díly přece jen trhl. Tím úžasným podnázvem! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Prianie smrti" (Death Wish) je americká akčná filmová séria, v ktorej zahviezdil herec Charles Bronson. Začalo sa to v roku 1974, keď režisér Michael Winner natočil dnes už kultový revenge snímok. V roku 1982 zrežíroval druhé pokračovanie a v roku 1985 aj tretí diel. V roku 1987 ho na režisérskej stoličke vystriedal J. Lee Thompson, a tak vznikol titul s poradovým číslom štyri. Celú túto sériu uzavrel v roku 1994 režisér Allan A. Goldstein, ktorý natočil snímok "Prianie smrti 5: Tvár smrti". Architekt Paul Kersey sa znova vydal na trestnú výpravu. Tento krát proti vrahom jeho družky Olívie. Rozhodol sa nekompromisne pomstiť jej smrť. Príbeh sa odohráva v New Yorku. Sedemdesiat tri ročný Charles Bronson sa naposledy zhostil úlohy Paula Kerseyho. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil uz vzniknout nemel uz jmeno rezisera mne trochu varovalo a taky fakt ze vice nez 70 lety Bronson at se snazi jak se snazi uz proste nestiha navic pribeh uz je tezce vybranej je tu neuveritelny mnozstvi dementnich dialogu a Charles misto toho aby radne strilel zlorady jako v predchozich dilech tak je tu radoby vtipne likviduje kyanidovymy kremrolemi nebo vybuchujicim fotbalovym micem ne tohle se uz zkratka nepovedlo ale nebudu zase tak zlej protoze jinak mi cela serie velice sedla a i tady jsem se obcas pobavil a ta likvidace dvou hlavnich zaporaku byla celkem vtipna takze dam 2* ale stejne mi to neda skoda ze neskoncili u ctvrtyho dilu tam to jeste cely melo smrnc ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Menahem Golan financoval film zo záloh, ktoré získal z predaja medzinárodných distribučných práv. (m.a.t.o.)
  • Pôvodný scenár počítal s Paulom Kerseym (Bronson), ktorý bojuje proti teroristom na Alcatraze. Nakoniec musel byť prepísaný, pretože podľa Menahema Golana by realizácia takéhoto scenára bola príliš drahá. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama