Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JE TO ŠOK VIDIEŤ SVOJU HLAVU TAKTO ODDELENÚ." __ Toto dielo je skvelou ukážkou toho, ako aj chybičkami presiaknutý film môže byť dokonalý(a pritom sa mu dajú odpustiť!). Logika tu rozhodne nie je najväčšou devízou, aj naivita tu má svoje miesto (dedukcie vyšetrovateľov) a nadhľad tvorcov okorenený špecifickým humorom ide miestami do podhľadu. Nechcem veľmi spoilerovať, ale najviac som si tĺkol prštekom do makovičky pri donucovacej scéne s fľaškou chlastu (zainteresovaní už budú vedieť). No a spôsob vytvárania napätia je síce vcelku nápaditý, no väčšinou nedostačujúci (napr. scény v múzeu), preto sa potu hrôzy aj v zimných mesiacoch pri sledovaní filmu naozaj netreba báť. Všetko vyššie uvedené však valcuje fantastická atmosféra a predovšetkým vynikajúci výkon však viete koho ... a v neposlednej rade aj mladého ,,Igora". A ako T2 aj mne prišlo Pricea a jeho diela na začiatku nesmierne ľúto. Jeho je pomsta! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film vie neskutočne narábať z atmosférou.Ulica zahalená hmlou,po nej uteká vystrašené dievča,ktorú prenasleduje ľudské znetvorené monštrum.To je len zlomok tej atmosféry čo film ponúka.Ale to je asi tak všetko čo film ponúka.Lebo veľmi dlho sa film uberal kludným tempom a len par krát bol dramatický.Po krvavej stránke tiež žiadna výhra.Má to v sebe predvídateľnosť a niektoré scénky boli nezmyselné.Od tohoto filmu som čakal niečo oveľa dramatickejšieho. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Některé filmy dokáží polekat i po letech a ruku na srdce, kdybych viděl Dům voskových figurín v roce 1953, asi bych spal hodně dlouho u rozsvícené lampičky a usedavě brečel pokaždé, když by večer vypadnul proud. Jelikož jsem hrooozně moderní člověk, co to viděl až v roce 2014, kdy už s člověkem nehne skoro nic, tak budu mít jen tik v oku a klepavku :-D Film se hodně rychle rozjede a je krásně temný s ponurým dějem, bezvadnou hudbou no a doslova ďábelský Price musel v tu dobu děsit většinu diváků. U filmu mě příjemně mrazilo a užil jsem si ho. Prvních 45 minut bezchybných, pak to trošku ztratí dech, ale nenechte se vysmát konec už je opět parádní. Když to porovnám se stejnojmenným horororem z roku 2005, který mám velmi rád a dal jsem mu plnou palbu, tak světe div se, zjistím, že tento je příběhově ještě lepší a rozhodně opět dávám plnou palbu. Kdo neviděl o dost přišel. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Také vzhledem k faktu, že se jedná o remake, není tento snímek nijak extra nápaditý. Drží se celkem těsně o dvacet let starší předlohy (Mystery of the Wax Museum), což mu díky její omezenosti ubírá na kvalitě. Ale na druhou stranu je zde šílený sochař Vincent Price se svým tupým poskokem (Charlesem Bronsonem), což je opravdu kouzelná dvojice. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Technicolorová mírně béčková podívaná se skvělým Vicnetem Pricem v roli šíleného sochaře. V dnešní době sice už ta ponurá děsivost vymizela, neb současné horory si žádají větší spád. Ale přesto má tenhle film něco co ho dělá nezapomenutelným, protože André De Toth viděl jen na jedno oko, tudíž nikoliv trojrozměrně jako ostatní lidé, tak jím vedené záběry rozehrávají slušnou scénickou podívanou. Škoda že se mi podařilo si tenhle snímeček smáznout, je to fakt slušný horor své doby. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • I když se většina záběrů natáčela ve studiu, divákům se zdály záběry hodně reálné. (Dines)
  • Jedná se o první 3D film se stereo zvukem. (Ruuzha)
  • Reštaurovanie filmu do 3D Blu-ray podoby stálo štúdio Warner Brothers 300,000 $. Pôvodný negatív sa nedal použiť, pretože ho poškodila voda a stereo soundtrack nahraný vo formáte Warnerphonic už dlhšie nebol k dispozícii. (beso74)

Reklama

Reklama