Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak žák při závěrečné zkoušce předčil svého učitele a přitom vysvědčení již bylo dávno napsáno.. Clean. Fast. Professional. To není motto McDonaldu, či kliniky specializované na odběr spermatu, ale mechanika Chuckieho Bronsona. Nejdříve mu pošlete fotky auta i se servisní knížkou. On si ho pak sám obhlídne, zjistí, jak se chová na silnici a kdy zajíždí do garáže. V nestřeženém okamžiku si pohraje s brzdovou hadičkou, vyláká ho na silnici nad útesy a pak bum! Kovošrot už čeká. Vždyť on ty auta nespravuje, ale ničí..! Když pominu akční neapolské finále, zdál se mi tím nejprofesionálnějším zabijákem Winner se svou (vzhledem k nabízející se dynamice příběhu) uspávací režií. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, tím i schází. Ne, že bych byl vysazený na akční snímky, ale pokud má akční snímek i smysluplný scénář a navíc mého oblíbence v hlavní roli, to tedy prostě musím vidět. Obzvláště, když je snímek ze starých dobrých časů, kdy film byl ještě k divákovu nosu citlivější než dnes (rozuměj: "netahal tolik za nos"). I ten konec je nečekaný a divákovi přináší jakousi kompenzaci za těsně předcházející děj. :-) Víc neprozradím. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká kombinace Charles Bronson a Jan-Michael Vincent se mi moc líbila. Prakticky už tyto dvě jména v titulcích mě navnadila se na film mrknout. Jakmile ale film spustil přišlo pár "vtipných momentů" které mě rázem nutili si "překalibrovat" měřítko hodnocení filmu na "nebrat tolik vážně". Přece jen pokud hned na začátku (v rámci ukázky co je "pan Mechanik" za machra) když se vycapí celý z okna, aby ho bylo vidět všude okolo + tak trochu naivní předpoklad že se nepřijde na to kde požár začal mě hodně zklamal a táhlo se to celým filmem. Takže mrzí mě to opravdu moc, ale tady jde logika stranou až příliš :(. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dokonale chladný Charles Bronson a vynikající akční scény táhnou kupředu tuhle typickou 70´s akci. A že se místy musí opravdu snažit. Tempo je totiž místy až moc pomalé a film i přes řadu hodně zajímavých scén plně nezaujme vaši pozornost. Navíc těch necelých 40 let je na tomhle filmu už přece jenom znát a některé scény už nejsou zkrátka tak působivé, jako kdysi. Bronsonovi fanoušci by ale měli být spokojeni. 70% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

stylova praca od dua winner a bronson (ktory spolu dalu svetu death wish seriu) s mnozstvom silnych momentov (bronsonova priprava, akcia v neapole) ale i s par neduhamy akcnych becok zo 70'tich rokov (citit to na rozpocte a televiznej hudbe). v porovnani so stathamovskym remakeom o nieco pomalsie ale stale zabava... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)
  • Začátek filmu je zcela bez dialogu. Nikdo nemluví celých 16 minut. (ČSFD)
  • Celkový počet mŕtvol: 25. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama