Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je dokonalou skoro až chladne dokumentárnou štúdiou dennej rutiny jedného obyčajného profesionálneho zabijáka okorenená charizmou Charlesa Bronsona. V druhej polovici sa do deja zapojí ambiciózny mladý učeň a samozrejme, že sa to všetko začne komplikovať. Dočkáme sa aj pár solídnych prestreliek a nejakého toho výbuchu. Proste sedemdesiatková kvalita. A tentoraz mi aj to pomalšie tempo k filmu sedelo. Finále je pekne ironické aj keď mi bolo trochu ľúto jak dopadol Bronson. Celkovo to je ale oveľa lepšie jak remake aj s jeho pokračovaním. V tomto filme jednanie postáv dáva celý čas zmysel. 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná by tomu neuškodila kratší stopáž, protože v určitých chvílích je děj zbytečně zdlouhavě natahován a napětí opadá. Bronson se však role nájemného zabijáka zhostil s bravurou, v té době byl na vrcholu. Líbila se mi jeho nekompromisní práce a následně i spolupráce s Jan-Michael Vincentem. Na podobných filmech se mi líbí, že ještě nejsou poznamenané digitálními triky „nešvárem dnešní doby“, které většinou značně ubírají na celkové kvalitě snímku (zvláště těch dnešních). Přesně takto si představuju poctivý béčkový akční thriller na sobotní večer. Naštěstí máme stanici MGM, která čas od času vytáhne nějaký klenot. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená a stylová podívaná, která vysoce převyšuje Bronsonovy stereotypní kriminálky, jež v té době začínaly v jeho filmografii převládat. Ve své podstatě se jedná o zdánlivě nenápadný film, který nikam zbytečně nespěchá, akci servíruje střídmě, leč svědomitě, a stejně jako Bronsonova postava zvažuje každý krok. Role nájemného vraha mu padla skvěle a správně cynický Jan-Michael Vincent mu s andělskou tváří nahrává na výbornou. Dokonalý je rozhovor s jeho holkou, vyhrožující mu sebevraždou, což Vincent suše okomentuje slovy: "Když ti nezáleží na tvým životě, proč by na něm mělo záležet mně?" Podobných momentů je tady mnohem víc a příběh precizně graduje do perfektního finále, které člověka donutí se ptát, proč se hergot tenhle (dobře skrytý) klenot nestal minimálně stejnou klasikou jako Přání smrti z následujícího roku. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nemůžeš stát nad pravidly, odmítnutích jedněch přijímáš druhé. První půlhodina filmu je výborná, pak se bohužel projeví Winnerova průměrnost. Na rozdíl od Mellvileho nedokáže pojmout mužské homosexuální pouto přijatelně a celá výuka pak vyzní poněkud trapně. Naštěstí stejně jako v Death Wish má v záloze eso - Bronsona, a na něm celý film stojí. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Asi žádný z hitman filmů neměl pro mě takovouhle až reálnou atmosféru (70s jsou holt 70s). Moc se toho nenamluví, děj plyne pomalu, ale skoro vůbec to nenudí, což jsem byl docela překvapený. Bronsonovi role sedne jak ušitá. Styl prvního a druhého Přání smrt je tu už hodně cítit. Winner tohle umí. A závěr je prostě jen taková lahodná sarkastická tečka na konec. -"You always have to be dead sure. Dead sure or dead." ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Toto je prvý film režiséra Michaela Winnera, ktorý natočil v Hollywoode. (m.a.t.o.)
  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama