Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mého oblíbence bych v tomto filmu ohodnotil čtverami hvezdami, neboť to ve mně nezanechalo až tak silný filmový záchvěv a jenom proto dávám.... Nájemný vrah si vezme pod patronaci syna své poslední oběti, ten však je mazanější než vypadá a souboj na život a na smrt mezi oběma aktéry brzy započne, kdo vyhraje..? ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1778. hodnocený film: Charles Bronson býval kdysi mým hrdinou, tak proč si jej nepřipomenout v tomhle filmu o nájemných zabijácích? Jako herec byl vždycky za toho chrakterního, moc toho nenamluvil, ale postavy, které ztvárnil, se pyšnily vždy svou chytrostí. Přes velký potenciál, jaký jsem v tomhle filmu viděl, mu musím dát jen 3*, protože šlo určitě udělat více. Jako film je to ale dobrá vzpomínka na dnes již nežijícího Bronsona, který zde i ve svém věku hraje akční postavu. 3* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je dokonalou skoro až chladne dokumentárnou štúdiou dennej rutiny jedného obyčajného profesionálneho zabijáka okorenená charizmou Charlesa Bronsona. V druhej polovici sa do deja zapojí ambiciózny mladý učeň a samozrejme, že sa to všetko začne komplikovať. Dočkáme sa aj pár solídnych prestreliek a nejakého toho výbuchu. Proste sedemdesiatková kvalita. A tentoraz mi aj to pomalšie tempo k filmu sedelo. Finále je pekne ironické aj keď mi bolo trochu ľúto jak dopadol Bronson. Celkovo to je ale oveľa lepšie jak remake aj s jeho pokračovaním. V tomto filme jednanie postáv dáva celý čas zmysel. 8/10. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Béčkař Michael Winner se vzmohl k životnímu výkonu. Přání smrti je sice mnohem známější, ale tenhle film je bez debat lepší. Aby bylo jasno - Bronson není dobrý herec, ale to je poslední věc, kterou by tady potřeboval. Typologicky je perfektní. A tenhle film si nehraje na nic, čím není, což je jeho největší přednost. Jednodušší scénář aby člověk pohledal. Stylově ultrachladné bez jakéhokoliv náznaku emocí až do posledního okamžiku, atmosférické ( depresivní odlidštěná hudba Jerry Fieldinga ) - hodně vzdáleně připomínající Melvilleovy filmy. Dobře zvládnuté akční scény, solidní tempo. Mechanik zabiják - přesně o tomhle to je. A stačí to bohatě. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Celkový počet mŕtvol: 25. (m.a.t.o.)
  • Arthur Bishop (Charles Bronson) zabije 24 ľudí. (m.a.t.o.)
  • Arthur Bishop (Charles Bronson) nosí hodinky značky Rolex Submariner a Heuer Autavia GMT Chronograph. (dyfur)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama