Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí losangeleský polda Jack Murphy má od rozvodu značné problémy s alkoholem. Ani v práci už není tím, kým býval, a tak není divu, že při jedné akci ztratí kontrolu a zastřelí gangstera Tony Vincenza. Vincenzův bratr přísahá pomstu a zakrátko je Jackova bývalá manželka nalezena i se svým milencem zastřelená Murphyho pistolí. Svědci navíc viděli na místě činu Jackovo auto. Ten je také jako hlavní podezřelý okamžitě zatčen a na policejní stanici pouty spojen s mladou zlodějkou Arabelou McGee, kterou před časem ještě sám zatýkal. Jack ví, že má jen jednu šanci. Musí najít skutečného vraha, a proto společně se svou nedobrovolnou společnicí uprchne. Je však zraněn a dívka, která pro něj zpočátku neměla jediného vlídného slova, ho ošetří a dokonce se mu rozhodne pomáhat při pátrání. Jack překvapeně zjistí, že Vincenzo nemá s vraždou nic společného, a tak doprovázen Arabelou musí prchat nejen před policií a Vincenzovými gangstery. Zatímco zoufale pátrá po skutečném pachateli, umírají další lidé, Jackovi přátelé nebo lidé, kteří mají něco společného s jedním jeho starým případem. To ho také přivede na stopu skutečného pachatele. Jejich vzájemný souboj vrcholí závěrečným soubojem, kde hrají prim kuše a výtah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V 80. letech to byl můj oblíbený film. Jeho přitažlivost spočívá v nezvykém ústředním duu, tvořeném drsným stárnoucím policistou - alkoholikem, a neméně drsnou mladičkou punkerkou. Náhoda svede tyto dvě svérázné existence dohromady, aby společně pátrali po sériovém vrahovi. Kdybych byl filmovým producentem, možná bych v tomhle případě uvažoval o remaku. [Nejdříve bych samozřejmě natočil definitivní verzi Carmilly, o to nemějte strach. Pak bych si střihl alternativně historický film o černošských nacistech za 2.světové války, a teprve potom by přišel na řadu Murphy.] Druhého Bronsona bych sice nesehnal, ale určitě bych se snažil ještě více vyždímat z potenciálu, který v sobě má nesourodá dvojice hlavních hrdinů. A taky bych radikálně změnil závěr. Ten jediný mi totiž na (původním, hehe) Murphyho zákonu vždycky vadil. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Choze pise ze ide o priemernu bronsonovku druhej polky 80. rokov - nesuhlasim. Podla ide o plany film, vo svete to nikdy nic neznamenalo, kult ani nahodou. Presumelo to bez divackeho zaujmu a po X rokoch od natocenia uz vlasne ciry podpriemer. Da sa to zhliadnut len ako doplnenie reziserskej tvorby J. Lee Thompsona . 0 % ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Táhni k čertu!!!...Dámy mají přednost!" Tohle je asi nejzábavnější snímek, co natočil v osmdesátých letech skvělý Charles Bronson a J. Lee Thompson pro legendární společnost Cannon bratranců Menahema Golana a Yorama Globuse. Tentokráte má vedle sebe nečekaně partačku, mladou zlodějku ( ne moc známá Kathleen Wilhoite ), s kterou si nebere servítky a neustále se dobírají, v patách mají nečekaného protivníka, psychopatickou vražedkyni. Celkově je tu hodně zábavné a relativně brutální akce a hlášek, takže ani není čas na hluboký a propracovaný příběh. "Víš co jsem říkal! S Jackem Murphym si nehraj!!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná bronsonovka 80. let s dobrým scénářem, ale utahanou režií. Poldovi Jacku Murphymu utekla žena s jiným, vzápětí je na něj záhadným zabijákem hozena její vražda a vedle onoho zabijáka a policie po něm jde i mafián, kterému Jack zastřelil bráchu a navíc má na krku prostořekou zlodějku aut... Teoreticky se tedy divák nemá šanci nudit, ale Thompsonovi to stejně nestačí a film se vleče, akce je poskrovnu a není to ani zdaleka taková prča jako PŘÁNÍ SMRTI III nebo VĚCI, O KTERÝCH SE NEMLUVÍ. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Jako mladý jsem tento film miloval. Teď jsem to viděl po tolika letech znovu a musím říct, že i když se na tom už zub času značně podepsal a děj je takový pitomoučký, pořád to má své kouzlo 80.let. Hlavní hrdinové mají charisma, stejně jako ta hnusná záporačka, kterou i dnes někde potkat tak peláším o sto šest. Do toho ta chytlavá jednoduchá melodie a nevymáchaná huba ústřední dvojice, která se neustále popichuje. To pořád zaručuje celkem slušnou zábavu. Nevím proč, ale připadá mi, že má Bronson ve všech těch kriminálkách stejný nebo alespoň hodně podobný oblek. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Prvý film s Charlesom Bronsonom, v ktorom hlavného záporáka stvárnila žena. (m.a.t.o.)
  • Keď Murphy (Charles Bronson) prichádza do budovy, kde sa odohráva záverečný súboj, prebehne cez lejak. Keď však vojde do budovy, má iba trochu mokrý oblek, tvár a vlasy má suché. (johnsnow)
  • Tento film bol jedným z dvoch Bronsonových projektov uvedených v roku 1986. Tým druhým bola Pomsta (1986). Obe snímky mali premiéru v ten istý mesiac. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama