Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa strážnik dostavníku pokúsi varovať mesto pred skupinou psancov, ľudia si myslia, že je jedným z gangu. (kekesko)

Recenze (8)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka, jak příznačně může vypadat jednoduchá filmová povídka. Ano, do značné míry jednoduchá, avšak rozepsaná do nejrůznějších zvratů, aby se přeci jen neustále něco dělo. A to se kupodivu daří. Rodokapsová westernová povídka se vším všudy. Matador westernových filmů Randolf Scott opět v hlavní roli, tentokrát smolaře, vytvářející však odhodlanost, vyrovnanost, klid a vyrovnání. Charles Bronson v roli bandity možná překvapí. Finálová přestřelka v samém závěru sice není dechberoucí, ale dle konceptu celého snímku plně postačí. Nelogičnosti v některých úsecích děje samozřejmě jsou, ale v takto jednoduchém formátu je lze přehlédnout. Je to western takřka televizního zábavného formátu, u které se nemusí nijak složitě přemýšlet. Stačí se jen lehce unášet dějovou linkou, což ke správnému uchopení příběhu zcela postačí. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Scenárista jel přesně podle příručky: když se na začátku objeví jistý typ zbraně, na konci z ní padne rozhodující výstřel, když chlapík začne mluvit o tom, jak se večer shledá se ženou (případně si pořídí ranč v Montaně), podepisuje si rozsudek smrti, a výčepní, který se chlubí novým zrcadlem, si může být jist, že se mu ta nádhera rozbije. Třetí hvězdička za výjev, v němž Bronson (v titulcích uveden ještě jako Buchinsky) sundá Scotta z koně, což mu v závěru samozřejmě hlavní herecká hvězda náležitě oplatí. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný western, bohužel pro blbce. Randolph Scott musí totiž divákům vysvětlit úplně všechno, takže furt kecá coby vypravěč a popisuje i to, co vidíme. Ale i jeho postava je dost idiot a idiot je i každý ve městě, kde se příběh odehrává. Scott se na začátku nechá ve své pomstychtivosti napálit bandou, která přepadne dostavník, aby odlákala šerifa z města, které hodlá vybílit. Poté, co si pouta přestřelí derringerem (úžasnej nápad) a dojede do města, ho všichni naprosto logicky považují za člena bandy, která přepadla dostavník, a chystají se lynčovat, v čemž jim celou dobu brání strach, že je Scott střelí. Zajímavé je snad jenom to, že vedlejší roli bandity si zahrál jistý Charles Buchinsky, a i už tady má vlastně "přání smrti". Nejzajímavější postava je magor, který si celý film chystá laso na věšení. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Scotte já nevím, ale nemůžu tvejm filmům přijít na chuť a mrzí mě to. Trpěl jsem jako zvíře abych to dokoukal. Když se totiž film přesune do města, což je většina filmu, tak se lidi začnou chovat nejhloupěji v celé historii kinematografie. Ještě teď je mi z toho na nic. Jedna hvězda za Bronsona. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Larry je smolař. Nejdřív kvůli osobní pomstě opustí dostavník, který má hlídat a je vlákán bandity do pasti a potom, co uteče a přijede do města, aby je varoval před pokusem banditů o vyloupení kasína, tak si lidi v městě myslí, že patří k partě, co přepadla dostavník a Larry se musí všemi silami snažit, aby unikl lynčování a přitom nikoho nezastřelil a ještě zachránil kasíno. __ Tenhle western se mi hodně líbil. Příběh byl sice poměrně jednoduchý, ale to, jak se z pokojných občanů stane fanatická lynčující lůza volající po krvi, zde bylo vykresleno opravdu hodně dobře. Randolph Scott v hlavní roli samozřejmě super. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama