Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiménezovi a Fuentesovi jsou již léta ničeni společnou krvavou historií obou rodů. V zárodku všeho byla tajná láska a ve vsi kolují různé verze pohnutého příběhu. Atmosféra houstne a nervy drásající napětí směřuje k nevyhnutelně tragickému konci. Opět se vyjevuje nesmyslnost zarytého lpění na tradicicíh za každou cenu. Carlos Saura rozehrál drama, jež je mu blízké svým tématem a které připomíná jeho vrcholná díla. Nicméně natočil spíše divácky atraktivní film, prostý metafor a jinotajů. Autor scénáře Ray Loriga je ve Španělsku známý především jako autor úspěšných knih. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

flu 

všechny recenze uživatele

Treinta años de odio. Un domingo de sangre... mrazivý příběh ze španělského venkova o zhrzené lásce, nenávisti a pomstě. Jen dodám, že kostra příběhu je založena na skutečné události, která se odehrála na počátku devadesátých let v městečku Puerto Hurraco. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $527,188║ Masaker! /videl v kine: 40%/ (videl na festivale Cinematik) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film rekonstruující skutečný masakr z 26. srpna 1990 v Puerto Hurraco v provincii Badajoz poblíž portugalských hranic. Ve filmu bylo minimum odchylek – pozměnila se příjmení vrahů (ve skutečnosti se jmenovali Jerónimo, Emilio a Antonio Izquierdo), autorovou fikcí byla i nenaplněná láska Luciany, v reálu šlo od samého začátku jen o majetek, o pole. A za třetí – nejstarší dcera z masakru vyvázla, zato byl postřelen ve filmu chybějící bratr a smrtelně zraněn otec, jenž naopak ve filmu dožívá v osamění svůj život v rodné vesnici. (chamonix)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama