Reklama

Reklama

Robinson Crusoe

(TV film)
  • Francie Robinson Crusoë (více)

Obsahy(1)

V jedné z mnoha amerických osad na pobřeží žije skromný plantážník Robinson Cruose, který je nucen opustit svou malou dcerku, a vydat ne moře na palubě otrokářské lodi, která míří do Afriky pro nové otroky. Protože se postaví proti praktikám otrokářů, je bez milosti vysazen na jednom z neobydlených ostrůvků. Je však opravdu neobydlený? Nebo se má Robinson, kromě samoty obávat také kanibalských domorodců. Po počátečním zoufalství a krátkém období rezignace, se Robinson smíří se svým osudem a samotou a uspořádá si na ostrově život podle situace. A pak se na pobřeží objeví banda divochů a mezi nimi je jeden, který se jako Pátek stane Robinsonovým věrným společníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Příběh byl odlišnější, než jak ho znám já, delší, propracovanější (např. využití piána) a celá epizoda s Pátkem "házela" celé vyprávění do velice zajímavé polohy. Jen ten závěr nemusel být tak strašně krátký a smrsknutý. Pierre Richard byl v pohodě, hrál totiž úplně jinak, než jako "ztřeštěný blondýn"... ()

luuvhaat 

všechny recenze uživatele

Tento Robinson Crusoe mi je nejsympatičtější ze všech dosavadních zpracování. Staví totiž dvě odlišné kultury, jako sobě rovné (v Pátkově domáckém prostředí je ta jeho dokonce i užitečnější) a není tam to otravný vnucování té západní coby všespasitelské. A Pierre Richard byl myslím stoprocentně rád, že mohl vypadnou z té letité škatulky :-) ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je známý jako výborný komik, který ztvárnil nespočet rolí, ve kterých tento roztržitý blondýn dokázal vyčarovat úsměv na tváři. Dlouhá léta toužil po splnění svého dětského snu, kterým bylo zahrát si svého knižního hrdinu Robinsona Crusoe. Tato možnost se mu naskytla a natočil dvoudílný televizní film na motivy oblíbeného románu od Daniela Defoa. Nutno podotknout, že se jedná o nejlepší zpracování příběhu tohoto známého trosečníka, přestože se nepatrně liší od své knižní předlohy. Na rozdíl od ostatních filmů nabízí kompletnější pohled na život Robinsona v džungli a a jeho následné sbližování s Pátkem. Na druhou stranu se díky svojí délce nevyhne několika slabším momentům. Režisérovi se povedla nevídaná věc, jelikož kvalita tohoto televizního filmu převyšuje i mnohem dražší kolegy. Film má jedinečnou atmosféru, výborně vybrané herce, parádně zvládnuté kostýmy a hlavní představitel v průběhu filmu mění svojí podobu a stárne doslova před očima. Přičteme-li k tomu dokonalý herecký výkon Pierra Richarda, který by si zasloužil nejednu cenu, tak se jedná o výborné dobrodružné drama, které stojí za vidění. Moje hodnocení 85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V první chvili mi tam teda Pierre Richard moc neseděl, přece jenom ho znám z úplně jiných rolí, kde toho zatim moc neukázal, ale tady předvedl velice solidní výkon a nakonec se mi v roli Robinsona Crusoea líbil a tim i celej film, kterej byl taky dobře natočenej. Snad jen si mohli odpustit tu délku, je sice pěkný, že to rozdělili, ale i tak to bylo příliš dlouhý ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Väčšina tu píše o vážnej role Pierra Richarda. Ja som tam však žiadnu vážnu rolu nevidel. Pierre je jednoducho Pierre. Predstavte si Robinsona, ktorý ide na lov divej zveri a donesie pstruha, no a keď sa vydá na rybačku - vráti sa s kozou. V jeho najbláznivejších filmoch a rolách boli vždy ukryté tie najsilnejšie odkazy. Preto ho tak zbožňujem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel na Kubě, blízko vesnice Baracoa. (raininface)

Reklama

Reklama