Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou našel mladý Tom (R. Mihok) doma píšťalku a s chutí si na ni zahrál. A tak nedokázal pochopit, proč mu ji pak matka (M. Steinmasslová) v hněvu sebrala a zahodila. Tom ovšem nevěděl, že píšťalka byla to jediné, co matce zbylo po jeho otci, bohu Cernunovi (B. Rösner), který ji opustil. Roztrpčený Tom opouští domov, a tak začíná sled jeho dobrodružství, na jehož konci nejenom zachrání zemi před nájezdem dánských vojsk a získá ruku své lásky, princezny Olwen (Š. Ullrichová), ale najde i svého otce. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Nach 

všechny recenze uživatele

Proti této pohádkové TV inscenaci fakt nic nemám. Ano, jde vidět, že jde o televizní film s omezenými prostředky. Ovšem má krásnou hudbu, poutavý příběh v němž zlo není zase až tak mocné. A kupodivu zajímavé herecké výkony vedené kvalitní režií. Za mě tedy rozhodně palec nahoru. 65% ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

No znám horší pohádky, námět pohádky je jalový, irský obal zajímavý na to že Hra o trůnu, ještě neexistovala, lítá tam v kozí kůži a hraje si na tříokého havrana. Ale i Dušan Klain s toho víc nevycucal. Nebýt Rösnera byla by to fraška, ten vocas v té kozlí kůži je hrozný dřevo. A scénář je o ničem. Jediný klad je že se Klein pokouší o irskou krajinu i počasí. Věřím že kdyby Klein měl scénář od HBO i finance tak by závěrečnou ságu Game od thrones natočil lépe. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Neatraktivní televizní pohádka, která se z velké části odehrává v příšerně tmavých ateliérech. Exteriéry jsou tu sice také, ale buď je to smutný podzimní les bez slunce anebo nějaká zřícenina, která aby alespoň trošku vypadala jako hrad, tak na jejích zdech visí tepichy. Televizní kravina za pár korun s nezáživným dějem, ze které si budu pamatovat jedině snad Borise Rössnera, jak mu stále padala šestka na kostce. [413. hodnocení, 18. komentář, 51%] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jste syn boha, máte to jednoduché. Perseus se musel aspoň postavit Medúze s čárkou nad Ú* sám, ale Tom (naprosto tragicky zahraný) neudělá prakticky nic sám od sebe, je vedený za ručičku celou dobu. Aspoň pes byl roztomilý, za něj jedna hvězda. Škoda, protože to prostření irských legend je hezké. *I já mám svojí bohyni, která na mě dohlíží :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V Irských pověstech je tolik možností, s kterými si lze pohrát. A je zajímavé, že zrovna Dušan Klein si vzal na paškál pohádku. Otázkou tak už pouze zůstává, proč hlavním hercem není herec. Při vší úctě k Radku Mihokovi - nehrál vyloženě špatně, ale také nepředvedl nic navíc. Ani další herecké výkony nejsou nic moc. Jako by se pod vlivem počasí herci už ukládali ke spánku. Pouze Boris Rösner stojí za komentář. Na druhou stranu se ale irské počasí a prostředí podařilo vykreslit docela věrně. Jenže chybí nějaké drama. Něco, co by nutilo hlavního hrdinu se vydat ze všech sil na boj proti zlu. Zatímco o poražení dánských vojsk se dozvídáme, zrzavý Radek Holub raději utíká sám. A tak se dá jen těžko konstatovat, že všechno dobře dopadlo, když to ani jinak nešlo. Otec - bůh vše zařídil a Tom se ani moc nenadřel, aby princezninu ruku získal. Tím spíše, když se kolem ní do té chvíli motali jen budiž k ničemové a lajdáci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V roli Toma se představil Radoslav Mihok - zpěvák skupiny Jaksi Taksi. (prasklinka)

Reklama

Reklama