Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

kinderman 

všechny recenze uživatele

První věta Maasova dokumentárního románu je jedno z nejlepších literárních otevření, jaké jsem zatím zaznamenal. Skutečný příběh převedl T.Young adekvátně do filmové podoby a Bronson zde vytváří jednu ze svých nejlepší kreací v titulní roli muže, který se z prostého mafiánského poskoka během 30 let vypracoval na trochu lepšího mafiánského poskoka a nakonec byl nucen zpronevěřit se přísaze, aby si zachránil život. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Valachiho svědectví má tu smůlu, že za dva měsíce po něm vyšel Kmotr, a od té doby se všechny mafiánské filmy musí vyrovnat s jeho zastrašující existencí. Rozmáchlá freska tažená dvěmi těžkými váhami v hlavních rolích proto působí téměř komorně a obyčejně. Vše je v ní o stupeň horší než v Coppolově průlomovém eposu. Režie pochopitelně také, protože i když byl Terence Young úspěšný matador s vytříbeným rukopisem, s Coppolou ve vrcholné formě soupeřit nemohl. Charles Bronson neskrýval své rozladění, protože ostře sledovaný souboj dopadl jednoznačným výpraskem. Kmotr se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob, a na Valachiho svědectví svět zapomněl. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje mafii jako sociální fenomén, ale je to více zápis svědectví než hluboká sonda. Ve 30. letech dvojčata WTC nestála a dobové veterány vedle křižníků 60. let jsou také lapsus. Charles Bronson je jako indián vždy ve své kůži. Problém je, že zde nemá roli Siouxe, ale mafiána, na kterého jeho klasický vrásčitý výraz čumákem do zdi narazivšího bulldoga jednoduše nestačí. O to víc vynikne skvělý Ventura ve vedlejší roli. Produkce: Dino De Laurentiis Company ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Je to velmi pěkně a precizně natočený film dle skutečných událostí, ale bohužel taky s jednou výraznou a nepřehlédnutelnou vadou na kráse v podobě výkonu představitele hlavní role. Nepočítal jsem s tím, že by mě mohl Charles Bronson projednou výjimečně nadchnout, ale tedy úpřimně, tak slabý a nepřesvědčivý výkon jsem od herce takhle zvučného jména rovněž neočekával. Alespoň Lino Ventura ve vedlejší roli nezklamal a své netradiční herecké příležitosti v podobě ztvárnění reálné negativní postavy ze světa organizovaného zločinu se chopil výtečně. Snímek ale v první řadě potěší skutečné milovníky mafiánských a gangsterských filmů a nepatříte-li mezi ně, zřejmě vám zůstanou osud a činnost gangstera Joe Valachiho v Bronsonově podání trochu ukradeny... stejně jako mně. Říkám si škoda, protože historická výprava, celkové pojetí, ale do jisté míry i ty rozehrané otázky rodiny, přátelství, ochrany a přísahy mlčení v mafiánských kruzích zde dokázaly upoutat mou pozornost. Ani ke Coppolovu Kmotrovi ze stejného roku nemám žádný vášnivý vztah, jaký bych možná měl coby filmový nadšenec mít, ale určitě mě obsahově a nakonec i filmařsky dokázal zaujmout o nějaký ten stupínek výš. Taky proto zde zaokruhluji své hodnocení níže. 70% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vypadlo ozubené kolečko z mafiánského strojku. "Časy se mění..., a dost rychle." Pomalu se začínají odírat rukavičky a zkracovat dlouhé prsty mafioso koncernu. Velká, počestná a hájená je rodina "knížat Cosa nostra." Jsem zavázán mlčením, morálním ortelem monopolu s ručením neomezeným. Pokud promluvím jazykem Jidášovým, shořím v plamenech pekelných. Navždy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Vo Francúzsku bol film uvedený pod názvom Cosa Nostra. (Jello Biafra)
  • Film sa odohráva v roku 1929, avšak v jednej scéne naháňačky aut, kedy jedno skončí vo vode, sú v pozadí jasne vidieť slávne "dvojičky" World Trade Center, ktoré boli v tej dobe iba rozostavané. (Jello Biafra)
  • Při noční projiždce městem za plného provozu jsou kromě dobových automobilů z 30. let jasně vidět i běžné automobily, které bylo možné potkat na silnicích v roce 1972. (Saur.us)

Reklama

Reklama