Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve stejném roce nevznikla klasika mého milovaného žánru Kmotr, bylo by to za pět, ale v porovnání s ním tento film bledne. I tak je to skvělá historie. Joe Valachi (vynikající Bronson) sedí a vypráví agentu Ryanovi třicetiletou historii Rodiny. Vyprávění je to působivé, plné krve, přestřelek, ale i cti, ideálů a jasně daných zákonů, na jejich dodržování se dbá možná více, než v okolním světě. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Jak mi mohla tahle perla mého oblíbeného žánru tak dlouho unikat? Režie nebo scénář možná nejsou tak strhující jako u Kmotra nebo Mafiánů, ale vypovídající hodnota Valachiho svědectví je možná ještě větší. Rekonstrukce složité struktury a několik dekád probíhajících aktivit new yorské Cosa Nostry, natočená podle skutečných výpovědí korunního svědka, jenž porušil Omertu. Joe Valachi diváka postupně seznamuje se svojí cestou mafiánským světem, která je lemována těmi nejzvučnějšími jmény new yorského podsvětí a přibližuje charaktery, z nichž čerpali svoji inspiraci všichni slavní spisovatelé, režiséři ale i herní vývojáři zabývající se gangsterskou tematikou. Pro fanoušky naprostá povinnost. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

První věta Maasova dokumentárního románu je jedno z nejlepších literárních otevření, jaké jsem zatím zaznamenal. Skutečný příběh převedl T.Young adekvátně do filmové podoby a Bronson zde vytváří jednu ze svých nejlepší kreací v titulní roli muže, který se z prostého mafiánského poskoka během 30 let vypracoval na trochu lepšího mafiánského poskoka a nakonec byl nucen zpronevěřit se přísaze, aby si zachránil život. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Nahý ženský, lesbismus, kastrace, velké množství krve, sem tam sprostý slovo... A za mě v podstatě stejný problém jako pozdější Klansman - silné téma, dobře zpracované, ale režijně uondané, pomalé. Co mě absolutně zaráželo byla postava Jill Irelandové, která, když hrála postavu o třicet let starší, měla na sobě jenom šedivou paruku a bylo jasně vidět, že herečce jí není ani čtyřicet. 3,5* ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Gangsterka o jedné kryse. V porovnání s Scorsesiho brilantními kousky je tahle gangsterka spíše druhá liga. Zub času na ni taky nechal nejeden šrám (třeba zvukové efekty jsou otřesné). Navíc v podání DeNira , Pesciho a dalších mi gangsteři připadají uvěřitelnější. Podle skutečnosti a to se cení, navíc skutečnost odráží docela věrně. Ventura v druhé části filmu perfektně ztělesní mafiánského bosse. Bronson mi naopak neseděl vůbec, nejen že mi do filmu nepasuje, ale má jen pramálo společných rysů se skutečným Josephem Valachim. 3/4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Skutečný Joseph Michael Valachi alias Joe Cago zemřel rok před uvedením filmu do kin v texaské věznici na infarkt. (krubi)
  • Film sa odohráva v roku 1929, avšak v jednej scéne naháňačky aut, kedy jedno skončí vo vode, sú v pozadí jasne vidieť slávne "dvojičky" World Trade Center, ktoré boli v tej dobe iba rozostavané. (Jello Biafra)
  • Natáčení probíhalo v New York City a dále v Římě a v římském De Laurentiis Studio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama