Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Štědrý den, rodiče (E. Horká a J. Langmajer) chystají dárky a malá Anežka (K. Kadlecová) zatouží po panence z výkladní skříně. Netuší, že vysněnou Dorotku má ve své moci tajemný panák. Proměnil se v Našeptavače (J. Láska), který se dívence zjevuje, navádí ji ke lhaní, odmlouvání a necitelnosti. Pokaždé, když Anežka někomu ublíží, jeho moc sílí. Panenka se jí vzdaluje čím dál víc. Ale i Anežka sobě. Nakonec je jenom na ní, zda pohádka bude mít dobrý konec… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoční televizní příběh mající pro děti veliký výchovný charakter. Chtít mít pod stromečkem vysněný dárek může mít kde kdo, ale kde je napsáno, že tam vždy musí být? Příběh malé Aněžky toužící po panence budiž příkladem. Jakýsi našeptávač ji svojí vůlí nutí být zlobivá, prostořeká a vůbec nesnesitelná. Maminka to však samou láskou k ní ledabyle přehlíží, až to vygraduje na pomyslnou hranici snesitelnosti. Přísný otec na základě toho rozhodne, že vysněná panenka pod stromečkem prostě nebude. Pro Aněžku pochopitelně velké zklamání a také zadostiučinění. Dobře se chovat, nebýt drzá a vůbec vystupovat tak, jak se sluší a patří je základem všeho dobra. Aněžka se slzami v očích si to uvědomí, vypudí zlého našeptávače z hlavy a všem se náležitě omluví. Otec přimhouří oko a onu panenku zase pod stromeček vrátí. Tento příběh bych dětem ve vánoční čas pouštěl pravidelně pro poučení. Jedině slušným chováním lze dosáhnou vysněného dárku. Jen ti zlobivý ne. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Nestačím žasnout, kolik se tu najde lidí, co to považují za výchovnou pohádku pro nejmenší děti. Výchovné to sice je, ale své dceři bych to nepustila tak dřív jak v 10 letech, protože našeptávač je dost děsivý, až hororový a celková atmosféra dost tesklivá, nehledě na to, že ona vytoužená panenka je sama o sobě jako z pekla. Zatímco představitel našeptávače podává skvělý herecký výkon, u holčičky v hlavní roli jsem si ze začátku říkala, že zde se výběr nepovedl, protože je hodně nepřirozená, v závěru však její přechody mezi hodnou dcerkou a drzým spratkem byly také povedené. Za mě tedy spokojenost, ale určitě až pro větší děti, přestože si nemyslím, že by něco takového dokázaly ocenit. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zaujal a udržel u televize, ač jsem původně jen procházela kolem. Výborná herecká příležitost pro Ninu Divíškovou, která zahrála skvěle a celou dobu je jí člověku upřímně líto. Roztomile akurátní Jiří Langmajer v roli pro něj spíš nezvyklé mě bavil. Ale nejstrašnější zrůdička byl mlčenlivý a trochu úchylný Kašpárek. Z jeho zlomyslného šklebu a tanečních pohybů lákajících holčičku k provádění nekalostí šla až hrůza. Škoda, že do role holčičky, tedy hlavní hrdinky, byla obsazena pouze hezká a roztomilá tvářička, ale ne malá herečka, příběh by byl daleko uvěřitelnější. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Docela hezký způsob, jak svést poťouchlost a rozmazlenost malého antokoncepčního selhání na kinder verzi Chuckyho. Příběh je hezky udělaný, má vydařenou vánoční atmosféru a pěknou hudbu. Dětem se svého času velmi líbil. Nelze nevyzvednoutherecké a hlavně pohybové kvality malého Našeptavače. Mimochodem šerednější panenku už asi nesehnali. Za mne 70%. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Hezký vánoční příběh, krásná výprava a VYnikající Nina Divíšková. Jenže, jenže ta holčička - jakkoli krásná - to celé posílá do pekel. To se tenkrát nedělaly castingy? To dítě možná mohlo pěkně recitovat básničky, ale hrát neumělo ani za mák. Našeptávač by byl lepší, kdyby ho hrála loutka, jelikož bylo evidentní, že předváděl to, co mu někdo řekl a to ještě velmi špatně. Bohužel. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama