Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá pražská rodina Kadlecových se přestěhuje z Prahy do opuštěného šumavského mlýna, jenže úmysl vybudovat tam nový domov i příjemný penzion s výletní restaurací naráží na naprostou nezkušenost. Stejně nezkušená jako hrdinové se však zdá i být režisérka Magdalena Pivoňková, jejíž inscenační jistota občas pokulhává. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poetický "Kachyňovský" film, který ukazuje, že když má mladý člověk sen, jde si za ním a nehledí na překážky, které mu předkládá život. Režisérku Magdalénu Pivoňkovou nějak neznám, ale musím přiznat, že tento její debut dopadl na výbornou. Snové části zpříjemňují vyprávění a dávají tomu větší kouzlo. Mladá dvojice ( Ivana Vávrová a Zdeněk Podhůrský) se výborně doplňuje a postava, kterou ztvárnila Jiřina Jirásková, mi připomíná 'baby' z filmu Sestřičky. Škoda, že je snímek pozapomenutý, protože takové příjemné a pohodové filmy na českých obrazovkách skutečně chybějí. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Poetika je docela dobře zachycená, ale naprosto tragická je ústřední dvojice. Ivana Vávrová má aspoň hezký úsměv a mnohé dožene tím, že nenosí podprsenku, ale Zdeněk Podhůrský je mírně řečeno příšerný. Něco takového se skutečně jen tak nevidí, absolutně nechápu jakým způsobem se mu podařilo dostat do filmu... Olda je přítel můj, ale tenhle film ne. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem měla pocit, že se při sledování ocitám uprostřed něčí noční můry a pak se z ní z nějakého dosud mě neznámého důvodu stala moje. Měla jsem problém tohle vůbec dokoukat. Jednoduchý příběh zpackaný. Paní Pivoňková se zřejmě pokoušela napodobyt Kachyňu nebo se někde zhulila, protože tohle je totální haluz. Hudba Petra Skoumala je taky moc výživná. Tohle jsem neměla vidět, protože se chystám vzít Otčenáškovu knihu do ruky a přečíst si ji. Jedna hvězda je za Jiřinu Jiráskovou, ale nevím, proč sem vůbec lezla. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích. 1) Lyricky zaměřený snímek by byl lepší, kdyby hlavní hrdinka tolik nebučela, hlavní hrdina byl alespoň trochu sexy a kdyby film běžel trochu svižněji. Ale prostředí je pěkné._____ 2) Mnohé krátké vypointované obrazy jsou zajímavé._____ 3) Hlavní problém je herecké obsazení. 25letá nepříjemná Ivana Vávrová (Lída Kadlecová) a 28letý nevýrazný Zdeněk Podhůrský (Petr Kadlec) jsou v rolích zmatení a nevědí si rady. Režijní vedení očividně nepomáhá, je-li jaké. Všechno musí zachraňovat 56letá Jiřina Jirásková (babka Dočkajka), 49letý Miloslav Štibich (předseda Jednoty) a 55letý Stanislav Zindulka (předseda MNV). Ale jejich role jsou jen malé._____ 4) Otčenáškovu předlohu jsem nečetl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice nevim, kdo je Magdalena Pivoňková, ale už jenom pohled do její nepříliš obsáhlý filmografie mi drásá žalud. Na tuhle kravinu jsem náhodou narazil na kanálu CS film a upřímně řečeno, přišlo mi to natolik bizarní, že mě to svym způsobem zaujalo a já to z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu dokoukal. Jinak nejvíc mě potěšila krátká scénka u sjezdu z D1 na Jižní Město. ()

Zajímavosti (1)

  • Zdeněk Podhůrský byl během postprodukce předabován. Dle vlastních slov mu režisérka sdělila, že má strašný hlas. (sator)

Reklama

Reklama