Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hubač asi nikdy nic špatného nenapsal. Moskalyk byl již v té době zkušený televizní režisér, katastrofu, v niž se Petru Kostkovi proměnila Konvalinková v Hegerlíkovou, teprve připravoval. A tak sáhl pro kvalitní dospělé herce, které doplnil tehdy výborným Michalem Suchánkem. V téhle inscenaci je zkrátka všechno dobře. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé psychologické drama o jedné rodině bez dětí, v rolích budoucích rodičů Věra Galatíková a Jiří Vala - oba moc dobří, v rolích prarodičů Dana Medřická a Ladislav Pešek - oba úžasní a skvělí, no a ten malý chlapec z dětského domova mě velice příjemně zaskočil, Michal Suchánek je tady jedním slovem odzbrojující.. Krásně napsaný hluboce lidský příběh o té nejzákladnější potřebě, tj. o rodině a zázemí.. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Příběh o človíčkovi s kufříkem, který převážně čeká na rozhodnutí druhých. Opuštěn a zavalen různými názory se nakonec rozhodne jednat sám. Velmi silný závěr byl celých 84 minut na spadnutí a i když je scénář možná až moc rodinný, kombinace lehkého humoru a silného dráma s vynikajícím hereckým obsazením funguje dokonale. Nenápadná TV inscenace ze sedmdesátých let strká do kapsy většinu současných pokusy diváka dojmout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V podstate sympatická, aj keď nervivá rodinka, ktorá si chce adoptovať chlapca z detského domova. Väčšina jej členov sa teší, hlava rodiny to však prežíva až príliš. A práve tá prehnaná psychológizácia budúcich rodičov ma po čase prestala baviť a iba sa nezáživne cyklila. Na druhej strane, malý Suchánek bol podarený, veď kto by takéto chlapča neprijal - väčšinou poslúcha, veľa nezožerie a keď ešte pridá smutné psie oči, bol by v tom čert, keby si nezískal aj hlavu rodiny. Happyendový záver je síce očakávaný, napriek tomu aj celkom dojímavý. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Minimalistický příběh z vynikajícími herci, z nichž za zmínku stojí především Jiří Vala, který dostal jasně nejvíce prostoru ke svému umění. Citlivé téma, zajímavá myšlenka a to vše dobře zabalené v Hubačově scénáři. Dnešní diváky jistě zaujme i sedmiletý Michal Suchánek, připomínající v té době českého Haley Joela Osmenta :). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Poprvé před kamerou Michal Suchánek. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno