Reklama

Reklama

Sestřeničky

  • angličtina Little Cousins (festivalový název) (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Horor
Československo, 1988, 7 min

Obsahy(1)

Kreslený, hrůzostrašný příběh bez komentáře. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hlad je svině a jíst se musí. Otázkou je, zda lze použitou animaci vnímat jako něco, co kazí a navourává atmosféru příběhu a nebo naopak jako vhodný kontrast k ní. Upřímně, nejsem schopen se mezi těmi variantami rozhodnout. Potěšilo mě, že snímek ctí punc osmdesátkového horroru a tak nechybí nahá ňadra. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně nepouštějte dětem, i když ho animoval Jiří Šalamoun, ten pán co dělal Maxipsa Fíka.  Mimochodem mrzí mě, že na ČSFD není v popisu filmu kategorie "výtvarník či animátor", protože hlavně u animovaných filmů je to velice podstatná část filmu. Jiří Šalamoun je na svém profilu vedený v kolonkách coby "Host" a "Herec" což mi přijde jako faul. Přitom je s ním spojeno spoustu úžasných animovaných filmů a on je tam nemá uvedeny. Líbí se mi, že v tomto filmu je jeho osobitá animace a nemusel se tu tak krotit, jako u Maxipsa. Pozor spoiler!!! Protože jsem si před zhlédnutím o filmu nic nezjišťoval, tak mě pointa dost překvapila, protože podle animace jsem spíš čekal nějakou kritiku společnosti, nebo tak něco, rozhodně ne film o kanibalkách. Jak jsem říkal, dětem ho nepouštějte. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máte-li hlad, není nic jednoduššího než si vzít housle a jít zavrzat doprostřed silnice s nebezpečnou zatáčkou…Jde už o poměrně starý a nepříliš známý československý animovaný snímek, který se tu a tam objeví v České televizi. Animace sice nepatří mezi ty největší klenoty naší tvorby, ale v souladu s černým (morbidním) humorem to zas až tolik nevadilo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nádherně brutální animák s animací jako z Edudanta a Francimora, který v sobě nese i nezbytný prvek hororu 80. let - jo, i trocha nahoty tam je :-) Dvě Sirény či Kirké lákají k sobě do tenat řidiče, aby si pak mohly pošmáknout na jitrnicích (z nich). Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v socialistické kinematografii nevídaný jev. A s patřičným nadhledem. Mohu jen smeknout. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedená animace (dokonce i když se tvůrci rozhodnou využít záměrně odporně vypadající kresbu, musí to udělat s nějakým rozmyslem, aby i ve své nehezkosti vypadala stylově, tady vypadá jen hnusně), která jde v ruku v ruce s nezábavným příběhem. Nudné a ohyzdné, což je o to smutnější, že je to film Václava Mergla, tvůrce skvělého ploškového scifi Laokoon i jiných povedených věcí.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama