Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je ten správný tip, když chce člověk něco lehčího, ale žádnou blbost. Ale to, co mi vadilo, přesně vystihl CSSML! Bylo takových záběrů nutně třeba? Stále tvrdím jedno a totéž: Jestli neumí režisér vyjádřit, že "k něčemu došlo", aniž by to řekl - s odpuštěním - "na plnou hubu", tak ať jde laskavě od řemesla a živí se něčím jiným! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná ukázka staroanglické detektivní školy. Typický model s venkovským sídlem a šlechtickou rodinou, která se zaplete do vraždy manžela jedné ze svých členek. Vzorec, kdy podezření ukazuje na všechny a vrahem může být jen ten, kdo jako jediný stojí mimo, tu už sice několikrát byl, ale stejně jako před tím funguje báječně. Ještě víc než obvykle je Poirot hnán touhou dokázat, že jeho mozek nemá konkurenci. Langtonův snímek do jisté míry zkoumá konflikt detektivní logiky a tvůrčího myšlení. A jako obvykle David Suchet předvádí pedanticky dotažený výkon, který ještě umocňuje výborná atmosféra případu a emotivní konec. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední víkend... Poslední Víkend... Poirote, proč zas a znovu výlet na venkov, když je plný vražd a starých domů se starými rodinami? No, ale co, tvé tápání bylo, malý velký detektive zas projednou zábavné něčím trochu jiným, než díly (nebo filmy) jiné, tentokráte u mě vedla lehká nervozita detektivova, trošku větší, než-li jinde (nebo jsem si tak představoval). Ale v mnoha obdobných mě překvapuje stále zas a znovu jedna věc - převelice mrzký důraz na služebnictvo. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování The Hollow si člověk uvědomí, jak se seriál za těch patnáct let změnil. Humor původně generovaný po hrstech a zajišťovaný věčně stíraným Jappem či Hastingsem, případně paní Citronovou a jejími libůstkami a posedlostmi, nahradily ukdákané stařeny rozčilující se nad policisty chodícími po trávníku. Seriál prostě zvážněl a zestárl, s odchodem výše zmíněných nahrávačů ztratil šťávu a proměnil se, zpomalil. Ty tam jsou honičky ve člunech (viz Rhodský trojúhelník, S01E06) nebo v autech (Podivná loupež, S01E08). Já chápu, že Poirot o tomto vůbec není, samozřejmě. Taky to nikdy nebyl úhelný kámen příběhů a důvod, proč je sledovat. Ale ta únava z posledních dílů podle mě přímo kape. O to je chmurnější a temnější atmosféra, o to víc je vše přikryté mlhou, což anglické detektivce prostě sluší. --- V tomto díle navíc potěší i Edward Hardwicke, který se proslavil rolí doktora Watsona v nejlepším holmesovském seriálu The Adventures of Sherlock Holmes (1984). Ano, nejlepším, protože Moffatovi se BBC Sherlock postupem času a s přibývajícími sériemi úplně a naprosto rozpadl (a to říkám jako fanatický fanda prvních svou sérií). ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poirotovkách sa okrem Sucheta už za tie roky zmenilo strašne veľa ľudí. Od hercov, cez štáb, vrátane režiséra atď. Stále si však držia rovnaký level, čo sa týka kvality spracovania, v ktorej rátam najmä hlavne dialógy, charakter postáv, napínavosť. A aj napriek tomu sa novšie verzie stále menia na menej zaujímavé. Nebyť postavy Poirota, asi by tentokrát film veľmi nezaujal. Zápletka, zvraty, netradičné prostredie, či okolnosti prípadu a riešenie už nie je to čo bývali, cez to všetko je ešte na čo pozerať, hlavne keď je film v kriminálnej fáze. Ale rodinné drámy by som aj tak radšej prenechal iným produkciám. 70%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama