Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztroskotaný v pevné společenské hierarchii, reklamní agent David Howard neuspěje v honbě za místem starší vysoce důležité osoby. Nedopustí však, aby si s ním život zahrával. Odchází, přesvědčí svou ženu, aby ho následovala a začne se potloukat po lepších částech Ameriky. Manželé Howardovi začnou pošilhávat po hazardních hrách a bezstarostném životě. Se svými 145 tisíci dolary se nejprve zastavují v Las Vegas. Buďtež sbohem, dolárky, budiž vítána rozpustilost! Howardovi jsou nyní beznadějně ztraceni v Americe a jejich směšná a přitom tíživá situace promlouvá ke každému, kdo by uvažoval o tom, že s tím vším jednou praští. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo dobrý náběh na film, který bude zajímavý jak dialogy, tak i celkovým příběhem. Poté, co se manželé dostali do Las Vegas, už to ale začala být trochu nuda a vývoj byl lehce bizarní, ale v podstatě nezáživný. Albert Brooks je skvělý civilní herec, ale jako režisér se v tomhle případě moc nevytáhl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O kapitalismu s hořkostí. Komedie, která někomu může připadat neurotická a hysterická. Podle mě je hlavně upřímná. Aby mohli Howardovi znovu začít, musí nejdříve vše ztratit. Otázkou je, co nakonec získali. Manželé se v rámci tradičního klišé senzitivní žena x racionální manžel chovají autenticky a dobře jsem chápal jejich počínání. Film udržují v reálném světě také nezvykle dlouhé "prázdné" záběry, kdy David jenom někam jde. Čas plyne pomalu, nic není okamžitě (že by inspirace neorealismem?). Psychickému rozpoložení postav je zcela podřízená formální stránka. Rychlá jízda a pohodová hudba značí dobrý rozmar, unylé kodrcání pravý opak. Otáčení kamery okolo osy zas poukazuje na cykličnost života. Každý se stejně jednou vrátí tam, kde začal. Když si k tomu přidáte vtipné, v zásadě ale pravdivé dialogy, máte před sebou stěží průměrnou a rozhodně velice důvtipnou americkou komedii. 75% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Typická americká roadmovie s vynikající atmosférou osmdesátých let, dvou osamocených manželů, kteří práskli do bot od všedního stereotypu, přestože měli slušný živobytí. Poté se jen bezcílně protloukají Amerikou s karavanem, kdy postupem času zjišťují, že mají čím dál víc hlouběji do kapsy. Po druhém shlédnutí mnohem lepší, než prve, nevím čím to je, ale film utekl jako voda a nuda se nedostavila žádná. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama